Over het werk

Casper Cammeraat toont abstracte fotografie, gebaseerd op "gevonden" onderwerpen en situaties in de natuur, of gewoon in de huiskamer. Soms met herkenbare elementen, vaak ook alleen een creatie van licht, kleur en vorm. (Fotografie is schrijven met licht!)
Het bijzondere hierbij is dat er vormen ontstaan die sterk doortrokken zijn van symboliek, zonder expliciet te zijn, zodat de toeschouwer zijn/haar fantasie de vrije loop kan laten.
Zijn werken worden vooral getoond op geborsteld aluminium(Dibond) en Alumount, een gepatenteerd procedé, met een bijzondere lichtwerking.

Casper geeft al jaren fotocursussen en workshops in eigen atelier in Gouda en fotoweken in Frankrijk en in andere landen.

"Ik fotografeer landschappen, mensen, structuren, abstracties, die ik mooi, spannend en/of ontroerend vind. Die beelden wil ik bewaren en aan anderen laten zien: omdat ze helpen herinneren aan het prachtige mirakel (mede)mens op aarde te zijn... en tegelijkertijd de nietigheid daarvan te realiseren te midden van grotere krachten. Niet als zendeling, maar als getuige."