Stoere schilderijen, fraaie lino's en levensechte verhalen

In mijn beeldende werk is vaak een woord, een gevoel of beeld het vertrekpunt en kies ik intuïtief kleuren en materialen. Werkendeweg wordt iets zichtbaar waar ik op doorga totdat ik denk: zo, dit bedoel ik. Dat kan in een streek gebeuren, maar ik kan er ook maanden of zelfs jaren over doen. Dikwijls neem ik een doek later weer onder handen.

Ik hou van ambachtelijke technieken die vaak tijdrovend zijn: linosnedes, collages, gelaagde schilderijen met diverse materialen. Dat geeft me de ruimte mijn tempo te vertragen en stil te staan bij vragen die ik heb over de essentie van het leven.

Vanuit mijn behoefte aan zingeving maak ik vaak beelden die ik ergens voor kan gebruiken. Bij de linosnedes is dat heel duidelijk. Naast logo’s voor bedrijven heb ik mijn boek over de fietstocht door Marokko voorzien van twintig stempels. In ‘Aardewerken mutsen op een rij’ komen veel passies samen: fietsen, kijken, verwoorden, illustreren en vormgeven. Mijn GFT-alfabet vordert gestaag en leidt uiteindelijk tot een tekst- en beeldboek.

Daarnaast maak ik vrij werk. Meestal gebruik ik verschillende technieken: collage, schilderen, stempelen, krassen, inkleuren. Het werk is sterk van uitstraling door krachtige lijnen en uitgesproken kleurgebruik.
Sinds 2005 exposeer ik minstens eenmaal per jaar.

Het zintuigelijk optekenen van levensportretten, waarbij ik tevens de vormgeving verzorg, is iets wat ik graag doe. Elk leven is het vertellen waard.