Oud met nieuw verbinden

Creatief bezig zijn loopt als een rode draad door het leven van Eesjen. Zodra zij iets met haar handen vast kon pakken en daarmee kon sturen, ging zij tekenen en leerde zij diverse textiele werkvormen te gebruiken. Het was een creatieve manier om gevoelens en gedachten te uiten. In haar eigen atelier ontwikkelt zij zich als kunstenaar, dit naast haar werk als adviseur in kinderopvang, zorg en welzijn en onderwijs.

Het motto 'Bezin je op het oude, opdat je het onthoude en kracht zult vinden om het nieuwe te ontginnen' is tevens de inspirator voor de kunst die Eesjen maakt. Het werk ontstaat uit een creatief en intuïtief proces waarbij zij zich laat leiden door ervaringen, gedachten en gevoelens uit haar persoonlijk leven. Ook de natuur is een rijke inspiratiebron die door de seizoenen heen een voortdurende beweging en verandering toont.

Haar creaties krijgen vorm door een combinatie van technieken uit de toegepaste kunst en schilderkunst. Eesjen gebruikt daarbij restanten textiel of materiaal uit de natuur. Zij werkt graag abstract om de vrije ruimte te laten voor de ervaring met of zonder verbeelding. Haar analytische en creatieve kant zijn vaak in het werk terug te zien. Eesjen is aangesloten bij de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars.