Mijn inspiraties

Met fotografie kan ik een verhaal vertellen. Naast ontwerpen fotografeer ik veel. De foto's gebruik ik dan voor mijn ontwerpen in fotomanipulaties zodat een verbeelding van mijn modevisie ontstaat. Die is nogal romantisch en een beetje dromerig. Op de foto's met mijn ontwerpen staan gewone mensen model.

Ik ben afgestudeerd in schilderen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. Daarna nog een eerstegraads docentenopleiding gevolgd en beeldbewerking aan de HKU .
Na de kunstacademie kwam mijn oude liefde voor mode weer terug en vond ik de tijd om mij de Argentijnse tango eigen te maken. Omdat ik erg van dansen hou maakte ik grote schilderijen en tekeningen op deze muziek vanuit de beweging. Zo ontstonden performances in samenwerking met anderen. Hiervoor moesten draaiboeken gemaakt worden. Ook ging ik dansen in milonga's. Daar liep ik tegen het probleem aan dat veel kleding je beperkt in je bewegingsvrijheid of niet flatteus is. Je bent tenslotte wel uit en omdat de tango een dans van liefde en gevoel is, moet het voor je danspartner ook aangenaam zijn. Er mogen bijvoorbeeld geen harde elementen aan zitten wat pijn kan doen of de kleding van je partner kan beschadigen .
Zo begon ik weer met het ontwerpen en maken van kleding. O.a. van zijde wat ik zelf beschilder.

Collages en Zenboeken:

Ik hou erg van de collage als kunstvorm en van het assembleren met verschillende materialen. Zo maak ik materieboeken met restmaterialen van textiel . Ik noem ze ook wel 'Zen boeken' omdat ze ontstaan met materiaal wat voor handen is en je er zo min mogelijk bij moet denken. Het is een proces van laten gaan en loslaten. Dit zijn heel persoonlijke reflecties van mijn artistieke bezigheden.
Deze boeken ontstaan met restjes stof, verf,gedroogde bladeren, tekeningetjes , oude aantekeningen, enz.
De collage is een techniek die ik graag gebruik zowel in fotografie als in de boeken.

Website:
http://www.elisabethkarstens.nl
Email: atelier-elisabeth@xs4all.nl

Zie ook mijn collectie stof ontwerpen:
http://www.spoonflower.com/profiles/besoluna?
( klik op 'Collections' . Wil je iets kopen stuur mij dan een mailtje).

Creatieve cursussen en workshops ook aan kinderen. Momenteel geef ik les aan kinderen via 'Kunstgras' .