Tijdens mijn studie aan de Kunstacademie Minerva in Groningen heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van gordijnstoffen.
Van dessinontwerpen ben ik langzamerhand overgestapt op schilderen omdat ik me hierin vrijer kon bewegen.
Ik ben begonnen met het maken van muurschilderingen en schilderijen, het eerste in opdracht en het ander autonoom.
Mijn fascinatie voor structuren en patronen kon ik hierin kwijt.
Een idee voor een schilderij ontstaat gaandeweg,en kan geïnspireerd zijn op een andere cultuur een ervaring of een reis die ik gemaakt heb maar op ook het materiaal zelf. Bijvoorbeeld een stukje stof of een bijzonder papier, of voorwerpen die ik tijdens de reis gevonden heb.

Zowel bij de muurschilderingen als de schilderijen en de werken op papier worden meerdere lagen aangebracht, waarbij ik delen weer tevoorschijn laat komen.
Ik ontwikkelde ook een nieuwe techniek van reliëf in stuc.

In 2004 benik vier maanden geweest in Senegal, en samen met een Senegalese kunstenaar heb ik een serie schilderijen gemaakt en een tentoonstelling georganiseerd.
Dit werd mogelijk gemaakt met hulp van de Nederlandse ambassade en enkele plaatselijke sponsoren. Voor het eerst ben ik daar op doek gaan werken.
Onderwerpen voor de schilderijen kwamen vanuit mijn reflectie op het leven en werken in een totaal andere cultuur.
Omdat ik niet veel materiaal mee kon nemen naar Senegal heb ik gewerkt met materiaal wat ik letterlijk op straat en op het strand vond, zoals verroeste blikjes en ander ijzer, stukjes stof, schelpen, rubber enz. Daarnaast gebruikte ik ook acrylverf en zand.

Naast het schilderen geef ik les op verschillende scholen, en deed ik een muurschilderproject met scholen in Senegal en een uitwisselingsproject.(zie website)

Alle schilderijen zijn te koop, mits anders aangegeven.
Voor meer informatie en prijzen, kunt U contact opnemen met Ellen Verheijen.