Over het werk

Mixed Media;
Bescheiden in gebruik speelt materie, samen met de verf pigmenten), een grote rol in mijn schilderijen. Geinspireerd door oude, verweerde muren vormt het een basis voor de opzet van een nieuw doek. Vanuit de materie en verf ontstaat een beeld en sfeer om verder uit te werken waardoor het schilderij groeit en er een mooie huid ontstaat.
Het proces is voor mij een grote uitdaging en het blijft spannend om nieuwe ontdekkingen te doen.
Mijn nieuwe werk zijn encaustiek schilderijen. Een zeer sterke, eeuwenoude techniek die bestaat uit gesmolten bijenwas en pigmenten. Voor mijzelf een enorme uitdaging en weer een nieuwe ontwikkeling.

Encaustiek:
Is misschien wel de oudste schildervorm ter wereld. Het wasschilderen is ruim 2500 jaar geleden ontstaan.
In mijn nieuwe werk verwerk ik deze oude techniek. De bijenwas is het bindmiddel om de pigmenten op het doek te hechten. Laag voor laag worden pigmenten en was op het doek gebracht en verhit met een hotgun. De was geeft een doffe laag en een transparantie over het schilderij. Hierdoor is het mogelijk de pigmenten in de onderliggende lagen, als een doorkijk, terug te vinden waardoor er een soort 3D effect ontstaat.

Workshop:
Op afspraak geef ik een workshop schilderen met pigmenten. De workshop is geschikt voor beginnende en ervaren schilders. Bij interesse kunt u contact met mij opnemen, tel 06 40481645 of via atelierellykoot@gmail.com

Sieraden:
De sieraden zijn ontstaan door het materiaalgebruik van mijn schilderijen. Geinspireerd door stenen zijn het kleine natuur objectjes geworden.
De sieraden zijn heel licht en zijn verschillend te dragen, als broche of aan een sponsrubber snoer.
De prijs is (exclusief verzendkosten);
broche 22,50
ketting 29,50.
U kunt ze bestellen via email atelierellykoot@gmail.com