WEBSITE GALERIE ELSAJA

Dag beste mensen,

WELKOM op mijn website...
Mag ik me even voorstellen?
Ik ben ElsA Jansen. U vindt een persoonlijk verhaal over mij in de rubriek :" Centrumbewoonster " en in "Waarom KUNST "

Na meer dan 20 jaar kunst gemaakt te hebben, heb ik afscheid genomen van mijn eerder werk, en is er vanaf 2012 een nieuwe periode , met nieuw werk ontstaan: nl mijn KARANA's.
Mijn nieuwe stijl is ontstaan uit mijn Karakterschetsen*, waarbij ik portretten teken, zònder daarbij op papier te kijken , waarbij mijn hand geleid wordt, en die betekenis hebben voor de geportretteerde. Uit deze zelfontwikkelde Kunstvorm zijn schilderijen ontstaan: mijn Karana’s, in een voor mij nieuw kleurengamma en.. ik ben dit verder aan het ontwikkelen en ga daarbij terug naar de eenvoud van het kind. Ik ben geïnspireerd door mijn omgeving en ervaringen , natuur, kosmos . Mijn werk bevat veel symboliek en vragen een andere manier van kijken. meer info : zie rubriek : Exposities.

Vanaf jan 2021 ben ik bezig geweest met het voorbereiden van mijn deelname met 3 schilderijen aan het fantastische LAND-ART project: The Colorfield Performance in : de Park- Lingezegen Elst. Ik heb 4 proeven gemaakt van 1.20x1.20 cm in diverse stijlen, en heb erna besloten om op de 3 deelnemende schilderijen mijn Karana's te schilderen. T/m 1 okt zijn deze te zien in het landschapspark : "Trio Colore", "Ik Ben er " ( subtitel: Beyond the veil) en "Alle dagen feest " ... Ook staat er een QR-code op de paal van het schilderij en kunt u met uw telefoon een kort filmpje zien, waarin ik over het werk vertel.... zie verdere info , bij de rubriek: Exposities. U bent van harte welkom, er is gratis toegang . Te bezichtigen t/m 1 okt. Ook voor kinderen zeer de moeite waard ...

In het rare coronajaar 2020 ben ik met andere zaken bezig geweest. Ik heb oa intuïtieve kleine schilderingen gemaakt en ben bezig geweest met nieuwe kerstkaartenontwerpen .

In augustus 2019 heb ik in de Centrale Bibliotheek van Nijmegen een prachtige expositie gehad van zwart/goud/witte Karana's. Erna ben ik voor mezelf met kleur bezig geweest en ben ik , op een voor mij nieuwe manier , weer begonnen met intuïtief schilderen.Ook kreeg ik een uitnodiging van Dirk Hakze om mee te doen met 'The Colourfield Performance', een fantastisch kunstproject in 2021 , dat veel voorbereiding vraagt van de organisatie en besloot eraan mee te doen. ( zie rubriek : Exposities)

Een verrassende gebeurtenis was een opdracht in 2018, die enkele andere kunstenaars en ElsA ontving van een galeriehouder . Ons werd gevraagd een groot kunstwerk te maken van 3m hoog; de uitdaging was, om dat in een Nieuw Handschrift te doen. Ik ging de uitdaging aan en dit werk heeft gehangen in: Cultureel Centrum "de Biechten", Rosmalen (mei-juni 2019) . Persoonlijke titel: "van Rups naar Vlinder". In rubriek: EXPOSITIES vindt u meer info erover en mijn verhaal...... !!! en zie ook portfolio-rubriek : Flying Expo (oa foto).