Analoge b/w grootbeeldfotografie.

Erik Frans Woudstra werkt uitsluitend analoog, hetgeen nog steeds veruit superieur is aan digitaal. Voor landschap werkt hij meestal met een technische camera op 4x5 inch en met een 6x12 cm panoramacamera.
Voor macro fotografie van planten en bloemen etc. gebruikt hij een 8x10 inch technische camera met een balguittrek van 90 cm en 4x5 inch en 13x18cm reductieachterwanden.
Voor portret meestal een 4x5 inch 2-oog reflex-camera en soms een 6x7cm 1-oog reflexcamera.
Voor stilleven een technische camera met 13x18cm en 8x10 inch achterwanden.
Voor reportage een 6x7cm 1-oog reflex en een 6x9cm meetzoeker camera.
Bij weinig licht in bv. kerken gebruikt hij bij uitzondering nog kleinbeeld.
Hoewel de analoge handmatige vergroting nog steeds de gouden standaard is, scant hij tegenwoordig wel zijn negatieven i.v.m. het vele stof in de spaanse sierra's.
Het is veel makkelijker en sneller om stof en krassen digitaal te verwijderen.
De bestandsgrootte wordt slechts beperkt door photoshop en tiff dat maximaal 2 Gpx ondersteunt. Met 8x10 inch zijn in theorie bestanden van meer dan 17 Gpx, 16 bits mogelijk, maar niet van praktische waarde.
Digitale prints van 100x125 cm en veel groter,
-rechtstreeks, zonder interpolatie- zijn zonder problemen en kwaliteitsverlies mogelijk. Voor een 100x125 cm print is een bestand van 500 mpx nodig. Geen enkele digitale camera kan dit aan. De uiteindelijke printgrootte wordt slechts beperkt door de grootte van de printer.