Uitgestrekte landschappen kenmerken de schilderijen van Greet Steenland

Greet Steenland heeft een liefde voor het licht. Met haar krachtig kleurgebruik toont zij een tijdloze, onveranderlijke en universele wereld.
In haar olieverfschilderijen draait alles om het pure landschap. Ze beperkt zich tot kleur en vorm om een wereld weer te geven waarin verstilling en dynamiek elkaar lijken te ontmoeten.
Zowel in haar schilderijen als tijdens haar reizen door lege, intense landschappen zoekt zij de extremen. De overweldigende natuurervaring brengt haar uitdaging en dynamiek. In haar schilderijen gaat zij letterlijk op pad en al schilderend reageert zij op de omstandigheden die door het scheppingsproces veroorzaakt, gedicteerd en gestuurd worden. Die werkwijze levert avontuurlijke schilderkunst op. Krachtige gebaren, evocatieve kleuren en transparante lagen dragen bij aan denkbeeldige landschappen die een eigen en persoonlijk verhaal vertellen. De verwerkte impressies balanceren op de grens van figuratief en abstract.

Greet Steenland (1957) studeerde af in de richting Autonoom Schilderen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Sinds 1989 exposeert Steenland geregeld in gerenommeerde galerie├źn in zowel binnen- als buitenland. Haar werk is opgenomen in diverse collecties, waaronder Unesco in Parijs.
In 2006, 2007, 2008 en 2017 is Greet Steenland genomineerd voor de "Kunstenaar van het Jaar".