About Ilona Bal

Ilona Bal (Bachelor of Arts in design) studeerde in 2011 af aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam. Sinds 2015 is ze zelfstandig ontwerper en kunstenares.

​“Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met tekenen en schilderen. Hoe ouder ik werd, hoe duidelijker het werd dat ik meer uit mijn creativiteit wilde halen. In 2007 werd ik toegelaten tot de Willem de Kooning kunstacademie en rondde mijn studie grafisch ontwerpen af in 2011. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als grafisch ontwerper in vast dienstverband, merkte ik dat ik de tijd miste om te schilderen. Schilderen maakt mij gelukkig en zorgt ervoor dat ik mijn ideeën en gevoel kwijt kan. Het was tijd voor een verandering en zo maakte ik in 2015 de spannende stap om verder te gaan als zelfstandig ontwerper en kunstenares. Het was de juiste beslissing!​

​Het liefst schilder ik met acrylverf, omdat deze verf het beste past bij mijn schilderstijl. Mijn werk kenmerkt zich door opvallende kleurencombinaties en abstracte vormen. De natuur speelt een grote rol in mijn werk, want ik vind het fascinerend en inspirerend hoe deze steeds verandert qua kleur en vorm. Met mijn abstracte werk hoop ik bij anderen mooie herinneringen, gevoelens of dromen op te roepen."