Mens--- Water--- Vuur

Mens.. water ... vuur.

Alles heeft met alles te maken. Elke verandering heeft ergens anders weer grotere of kleinere gevolgen. De mens leeft op gespannen voet met zijn omgeving. Natuur moet beschermd worden maar we moeten ook wonen, recreeeren en produceren.
Een steeds hoger energieverbruik met opwarming van de aarde. De stijgende zeespiegel waardoor de dijken opgehoogd moeten worden willen we in ons platte land blijven leven en wonen.
Niets staat los van elkaar. We zijn in strijd met onze omgeving.

Daar gaat Mens--- water--- vuur over. Denk aan het spel Steen...papier...schaar. De steen wint van de schaar maar verliest van papier. De schaar wint van papier en verliest van de steen. Zo is het ook met het Mens...Water...Vuur. Er wordt gewonnen en verloren. Het blijft in evenwicht met elkaar. Panta Rhei.

Het maken van de werken is voor me ook steeds meer een spel, een experiment geworden waarin ik moderne technieken o.a. epoxyhars en polyurethaanschuim combineer met een oude techniek als encaustisch verven of olieverf waarbij bijenwas en olieverf gemengd worden. In de objecten gebruik ik hout dat ik op het strand vind, takken van duindoorns en vlierstruiken, polyurethaanschuim en bijenwas.


Tweets van @@artwe7