Palimpsest

Een palimpsest is een perkament- handschrift waarin over de onleesbaar gemaakte eerste tekst een andere is geschreven. Het zijn herinneringen die verloren zijn gegaan. De eerste herinnering is overschreven. Ik zoek een parallel met hoe ik zelf mijn leven herinner en me alle dierbare mensen en gebeurtenissen herinner. Soms staat het me scherp voor de ogen, maar ook heel vaak vertroebeld of vervormd. Een herinnering is als een reconstructie.
De schilderijen zijn ontstaan door het laag over laag aanbrengen van verschillende materialen. Een schilderij dat al af is schilder ik keer op keer opnieuw. Eerder was ik als schilder bang om te lang door te gaan met een doek. In deze serie ben ik niet langer bang om het werk te vernielen en kan ik vrijer en intuitiever werken dan ik eerder deed. Het proces van laag over laag kan ik mijn leven lang nog mee doorgaan. Zoals ik me ook dingen blijf herinneren en blijf vergeten.
De schilderijen ontstaan in intense concentratie en aandacht waarbij ieder schilderij in de loop van enkele maanden haar definitieve vorm en kleur krijgt. De kleuren en het materiaal gaan met elkaar een interactie aan waarbij de diepere lagen meespelen in de oppervlakkige lagen.

Hans Oosting

Het meest recente werk is een vervolg op eerder werk dat rond de eeuwwisseling in Friesland en Noord Holland is gemaakt.
Ik heb altijd landschappelijk abstract werk afgewisseld met figuratief expressief en vaak ge├źngageerd werk.

Mijn atelier is in Overstad in een bedrijfsverzamelpand in Alkmaar. Bezoek op afspraak is welkom (aanvraag via de mail).


Tweets van @@artwe7