Palimpsest

Sinds 2017 werkt Hans Oosting (1964) aan de serie Palimpsest; abstracte schilderijen met landschappelijke invloeden. Een palimpsest is een perkament- handschrift waarin over de onleesbaar gemaakte eerste tekst een andere is geschreven. Het zijn herinneringen die verloren zijn gegaan. De eerste herinnering is overschreven door andere meer recente gebeurtenissen met emotionele impact.
De schilderijen zijn ontstaan door het laag over laag aanbrengen van verschillende materialen;.Door het gecombineerd gebruik materialen als zand, was en hars doet het oppervlak van het werk het ene moment aan steen en dan weer aan stromend water denken.De schilderijen ontstaan in intense concentratie en aandacht waarbij ieder schilderij in de loop van enkele maanden haar definitieve vorm en kleur krijgt. De kleuren en het materiaal gaan met elkaar een interactie aan waarbij de diepere lagen meespelen in de oppervlakkige lagen.
Voor de toeschouwer een uitnodiging om zich onder te dompelen in de kleurschakeringen en zich te verliezen in eigen gedachten en mijmeringen. In alle rust en stilte. Een moment van mindfull ervaren. 

Het meest recente werk is een vervolg op eerder werk dat rond de eeuwwisseling in Friesland en Noord Holland is gemaakt.
Ik heb altijd landschappelijk abstract werk afgewisseld met figuratief expressief en vaak ge├źngageerd werk.
In de series over water (Artwe) en de serie Mens---Water---Vuur experimenteer ik, met materialen en technieken zoals het verwerken van (vilt)wol, zand, epoxyhars en bijenwas in de schilderijen.

Mijn atelier is in Overstad in een bedrijfsverzamelpand in Alkmaar. Bezoek op afspraak is welkom (aanvraag via de mail).


Tweets van @@artwe7