Henny Schaapman werkt sinds 1998 als beeldend kunstenaar in Wijhe.

Als je de keramische werken van Henny Schaapman ziet, springen de sprankelende kleuren en de prachtige combinatie van materialen direct in het oog.

Tijdens het proces laat Henny zich niet beperken door het gebruik van materiaal of door formaat. Vaak gebruikt ze klei in combinatie met staal. Maar regelmatig experimenteert ze met andere materialen en dat levert verrassende kunstobjecten op.

Zij laat zich in haar werk inspireren door het leven om haar heen: gebeurtenissen, herinneringen, vorm, kleur, emotie en opvallende uitspraken van mensen. Niet het zichtbare, maar vooral datgene dat erachter verborgen ligt trekt haar belangstelling en wil zij in haar werk naar voren laten komen.

Kunst en kunstbeleving speelt een belangrijke rol in haar leven. Haar visie is dat iedereen de kans moet krijgen om van kunst te genieten en met kunst in aanraking te komen. Daarom heeft zij Atelier de Verbeelding opgericht. Omdat zij voorheen de opleiding verpleegkunde heeft gedaan en jaren in de zorg als verpleegkundige werkzaam is geweest, combineert ze in het Atelier de Verbeelding haar expertise als beeldend kunstenaar en als verpleegkundige om creatieve, gemotiveerde mensen,waarbij niet alles vanzelfsprekend verloopt, creatief te begeleiden in en bij de uitvoering van hun werk.

Samen Leven, Samen Leren is het uitgangspunt binnen de ateliergroepen van Atelier de Verbeelding.