Dierbare herinneringen

De papierfascinatie is vroeg in mijn leven begonnen. Papier heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij door het uiterlijk, de fragiliteit, het knisperende geluid dat het maakt als het bewogen wordt en de toepassingsmogelijkheden ervan.

Het papier wordt eerst geprepareerd voordat ik ermee aan de slag ga. Het bestaat uit samengestelde lagen verschilend papier gecombineerd met zijde, zijdevezels, wol, garen of plakvlieseline. Door het samenbrengen van verschillende papier soorten ontstaan soms aparte, onvoorziene werkingen van het materiaal tijdens het drogen, die dan weer leiden tot nieuwe experimenten. Met bewerkte vellen ga ik vervolgens naaien, rubben, stempelen en vouwen. Hiermee worden herinneringsboeken samengesteld. In de boeken kan geschreven worden en foto's geplakt. Dan wordt het echt jouw boek, jouw bijzondere herinnering.

Bij elk boek hoort een bijzondere doos met een stilleven op de voorzijde. Dit stilleven is een compositie van kleine voorwerpen uit de natuur, bewerkte papiersoorten, geborduurde Franse gedichten, bundeltjes van zijde en fragmenten gekalligrafeerd papier. Op deze manier wordt de doos een object dat staand kan worden neergezet.

De boeken kunnen gebruikt worden als receptieboek bij een huwelijk of begrafenis, als herinneringsboek voor een overleden dierbare of als geboorteboek. Eigenlijk elke invulling die jij eraan wilt geven.