Ik woon in een knusse eeuwenoude woning in het Utrechtse Museumkwartier, met manlief Ceriel en hondje Charlie. In mijn atelier teken en schilder ik. Sinds kort maak ik ook mijn eigen ecologische aquarel- en olieverf omdat ik duurzaamheid belangrijk vind.*

Structuren en kleuren in de natuur en de menselijke huid fascineren en inspireren mij. Mijn schilderijen zijn uitingen van verlangen naar een ideale situatie voor mensen en een harmonieuze relatie met de natuur. Een hunkering naar pure eenvoud in contrast tot deze complexe wereld. De portretten zijn verstild, alsof het moment uitrekt. Het vormt een contrast met de universele vorm van zelfverdoving door een druk-druk-druk houding.

Nieuw werk onstaat doordat een beeld mij 'raakt' en ik dit wil 'vangen'. Gaandeweg ontstaat vaak iets anders, wat mooier is, dat laat ik graag toe. Het is een voortdurend proces, ondersteund door  het volgen van cursussen, lezen van boeken, bekijken van ander werk en het uitproberen van technieken.
Je kunt mijn werk overwegend figuratief noemen, soms halfabstract tot abstract.

*Vanwege mijn scheikundige achtergrond ben ik geïnteresseerd in welke stoffen in verf zitten en kwam ik erachter dat het milieu enorm belast wordt door verf.
Ivonne van Halle Curriculum Vitae
Ivonne van Halle Curriculum Vitae (2)
Zelfgemaakte ecologische olieverf
Ivonne van Halle Curriculum Vitae (3)
Het proces van emulgeren van pigment met behulp van glazen vijzel is een belangrijk onderdeel bij het maken van olieverf.