Portretten en vrij werk

Vrij werk

In mijn vrije werk, zowel in olieverf als in pastelkrijt, is in de loop van de jaren een geleidelijke versobering ontstaan. Begin jaren tachtig zette de abstrahering zich voort, waarbij de balans doorsloeg naar het landschappelijke met een sterk illusionaire werking. De kleurtoetsen zijn bijna abstracte vlakken, die echter, doordat ze aan een vorm toebehoren toch onderdeel zijn van het landschap, of het object. Van mijn oorspronkelijke 'fijnschilderen' en 'magisch realisme' zijn nog altijd elementen terug te vinden in mijn werk. Ik laat mij graag inspireren door de zee, rotsen en luchten.


Toegepast werk

Voor allerlei gelegenheden maak ik portretten in potlood, olieverf en pastelkrijt. vaak is de aanleiding een verjaardag of jubileum. Soms is de reden om een portret te laten maken niet zo feestelijk, maar gaat het om de nagedachtenis van een verloren dierbare.

Een potloodportret maak ik vanaf € 75,-, pastelkrijt op papier € 250,- en olieverf op linnen vanaf € 450,-.
Als het mogelijk is, maak ik bij voorkeur eigen foto's om aan door te werken. Lang stilzitten hoeft dus niet, maar een uitgebreide kennismaking met het "model" is belangrijk om een goed beeld te krijgen. Soms kan dat niet en in dat geval heb ik meerdere foto's en een goede karakterbeschrijving nodig om tot de juiste gelijkenis te komen.

Voor diverse opdrachtgevers verzorg ik logo's, huisstijl en P.R. In nauw contact met de opdrachtgever wordt een eigen stijl gecreëerd. In tegenstelling tot grote reclamebureaus, werk ik snel en flexibel tegen een zeer betaalbaar tarief.