Over het werk

Sinds mijn jeugd gebruik ik het medium fotografie. De onderwerpen zijn te groeperen onder de noemer "Foto-grafiek"; geënsceneerde figuratieve en non-figuratieve fotografie in kleur en zwart/wit, geïnspireerd door materiaal structuur, natuur, architectuur en de mens.

Ik word geïnspireerd door de schoonheid van het detail; het detail in het grote geheel van het landschap of de architectuur, of de enkele lijn van het menselijk lichaam. Het resultaat: is fotografie als een neerslag van de verwondering over dit lijnenspel en de kleurschakeringen al dan niet via de macrolens met daarbij de belichting als een fascinerend aspect.

Sinds 1991 vervaardig ik werken in gemengde technieken. De werken ontstaan uit de verbeelding van emoties, waarbij de grafische aspecten uit het fotografisch werk terug te vinden zijn.
Naast non-figuratieve composities in acryl en olie pastel maakt ik ook driedimensionale composities met boekdelen, hout, metaal, textiel en memorabilia. De werken worden gebracht in zorgvuldig gekozen en aan het werk aangepaste, vaak diepe, lijsten.

Sinds 1999 schrijf ik poëzie en heb ik gedichten op internet gepubliceerd, waarvan ik in juli 2004 een selectie uitgaf onder de titel "Jan-Clemens Lampe. Gedichten, Bundel #1" .
Een aantal gedichten zijn ook uitgevoerd in corten staal.

Foto werken, werken in gemengde technieken en gedichten in corten-staal zijn in bezit van bedrijven, de overheid en particulieren.