Statement die in m'n werk is verweven. Natural Patterns of syntheses van techniek en nature

Door mijn fascinatie met het natuurlijk spectrum, de flora en fauna maar ook de oermaterie als grondstoffen, die geïntegreerd is met de moderne technologie, ontstaat er in mijn contemplatie een dialoog, waardoor ik geïnspireerd geraakt ben in het vormen van een synthese, en is mijn werk een tribuut voor respect naar de natuur.
Als natuurmens bevind zich er in mijn contemporain werk, die serene subtiliteit van de natuur, en probeer ik dit uit te beelden in een synthese.
Uiteindelijk verwerk ik dit proces het op verschillende picturale manieren of door gebruik te maken van sculpturale technieken.
De minuscule haarfijne preciesheid in symmetrie die ik waarneem in een vleugel van bijvoorbeeld een Libelle of van een vlinder. Of de wonderbaarlijke nauwkeurigheid in de grafische tekening van een klein insect als het kevertje of tor met de meest wonderbaarlijke kleurstellingen zoals het deftige zwart van een intense diepblauwe gloed in een symmetrische compositie met het mandarijn oranje.
Ook organische patronen als mijn verwijzing naar de basale natuur, vindt ik erg intrigerend en is eveneens een inspiratiebron voor mij.
De dynamiek, vernuft en innovatie van de moderne geavanceerde technologieën, zoals die in de elektra-techniek, fascineren mij.
Duurzame energie als elektriciteit wat stroomt door de meest kleurige bedradingen naar allerlei essentiële verbindingen, zijn als een navelstreng, metaforisch gezien, de levensaders van de technologie.

Werk dat ik maak is vanuit mijn fascinatie en daardoor geïnspireerd in de parabels van de technologie met de natuur.
Parabelen in de pure schoonheid en zuiverheid van de natuur die in verhouding staat met materie en mineralen die in de moderne industrie worden gebruikt in de huidige energie transitie.
Mijn sculpturen, objecten en schilderwerken ontstaan in een syntheses van technologische materie in samenhang met natuurlijke esthetica van oorsprong.
Het zoeken en creëren in een verbinding van organische patronen, textuur, structuren in een symmetrische verhouding, probeer ik uit te beelden met behulp van geometrie samen met zuivere pigmenten in een minimalistische abstractie.
De zo ongelooflijke zuivere perfectie van patronen de pigmenten, de symmetrie, structuren en dynamiek die de natuur van oorsprong reeds heeft is zo absoluut.