Abstracte schilderijen, bloemenschilderijen, landschappen en zeegezichten - Joke Vingerhoed

Joke vingerhoed maakt abstracte schilderijen, bloemenschilderijen, landschappen en zeegezichten.
De schilderijen van Joke Vingerhoed zijn voornamelijk abstract, kleurrijk en expressief maar refereren tevens aan de werkelijkheid door het gebruik van figuratieve elementen. Ze schildert intuïtief waarbij ze zich laat leiden door de seizoenen, iets wat haar raakt of door haar stemming. Dit resulteert in sfeervolle doeken met veel beweging en een heldere kleurstelling. Haar expressieve stijl en krachtig kleurgebruik geven het schilderij een energie die, mede door de onderliggende structuren, de zintuigen weet te prikkelen.

(Marlou Kursten - Art Broker, Marlou Kursten Kunstbemiddeling)

> Voor een volledig overzicht van het werk van Joke Vingerhoed, ga naar www.joving.nl (personal website)

-------------------------------------

Over het werk:

Abstracte schilderijen - Geïnspireerd door gedachten, een verhaal of gewoon een gevoel ontstaat een vaak abstracte beeldtaal met veel beweging.

Bloemenschilderijen - Abstract figuratieve schilderijen. Het balanceren op de grens van figuratie en abstractie wordt vooral zichtbaar in de kleurrijke serie 'Bloemen en Tuinimpressies'.

Landschap schilderijen. Abstract figuratieve landschappen en zeegezichten, waarin ik naast het genieten van de natuur, de rust en ruimte wil voelen.

Geometrisch abstracte schilderijen. Deze serie laat geometrisch abstracte composities zien, ontleend aan de architectuur. Inspiratie: Kunstenaars van 'De Stijl'.


-----------------------------------

- Exposities in Nederland, België , Italië en Duitsland.
- Werk in bedrijfs en privé-collecties in binnen en buitenland.
- Permanente vertegenwoordiging door galeries in Nederland en België