BEELDBOUWER

Geboren in Hellevoetsluis in 1946, nu woonachtig in Nuenen .
Na dertig jaar onderwijs gegeven te hebben ben ik als laatbloeier in de kunst bezig met een inhaalslag. Nu, inmiddels aardig op stoom na een zestal jaren op de Academie van Arendonk, richting beeldhouwen, eervol afgesloten in 2006.
Tijdens deze gedegen, grotendeels klassieke, boetseeropleiding ben ik aardig doorkneed geraakt in figuratieve zin.
Portret- en figuurboetseren vind ik nog steeds erg boeiend.

De vrijere opdrachten echter hadden al vroeg mijn bijzondere belangstelling en de doos met ideeën en fantasiën bleek meer dan vol. Nu het deksel is verwijderd, is er geen houden meer aan. De weg blijkt daarbij belangrijker dan het resultaat.
Veel objecten staan, in hun onvolkomen staat, geduldig te wachten op vervolg.

Als beeldbouwer ben ik sinds een jaar of tien mijn eigen richting aan het zoeken. Steeds vaker verwerk ik kippengaas, cement en vele gevonden voorwerpen, waarbij vooral hout en oude metalen mijn speciale aandacht hebben.
Bij het samenstellen van mijn beelden, assemblages en installaties houd ik mij maar mondjesmaat bezig met mooi of lelijk.
Daarentegen is mijn werk meestal wel spannend en mededeelzaam.
Al denkend, mompelend, fluitend en bouwend beweeg ik mij naar een zekere beeld-spraak. Graag wil ik daarin mijn belangstelling voor de symbolische én dubbelzinnige mogelijkheden van de beeldtaal verwerken. De beelden bewegen zich meestal wel tussen figuratief en abstract, maar het verhaal is vaak nog wel herkenbaar en prikkelt ook hopelijk de fantasie van de beschouwer.