Mixed media paintings: show me the ropes...

tlin van Esschoten (1975) IJsselstein 2005 afgestudeerd aan de HKU hogeschool voor de kunsten Utrecht met een specialisatie in interieurarchitectuur.

" Ik lijk te beschikken over oneindige scheppingsdrang en inspiratie, gecombineerd met de verzamelwoede van een ekster. Je kunt bij mij terecht voor het aanschaffen van een uniek kunstwerk, het meedenken c.q. het uitvoeren van een creatief project, maar ik help je ook graag met het ontdekken van eigen creativiteit!"

De rode draad in mijn werk beide architectonisch en beeldend, is een samenspel van kleuren en materialen die door samen een verbinding aan te gaan elk een nieuw verhaal vertellen, niets is meer wat het lijkt en alles krijgt opeens een andere betekenis.

Elk werk is een nieuw experiment, ieder project is weer anders. Ik sta altijd weer voor een nieuwe uitdaging waar ik in kan groeien en leren om elk project tot een uniek eindresultaat te brengen. Beeldend ben ik niet alleen op zoek naar een compositie van kleuren, materialen en texturen, maar het stelt mij ook in de gelegenheid om vragen te stellen. Bij deze vragen gaat het echter niet om het antwoord, maar om de zoektocht op zich. Tijdens deze zoektocht probeer ik mij niet te laten beperken door materialen of ruimte. Het kan dus gebeuren dat een kunstwerk uiteindelijk van het platte vlak naar een ruimtelijk werk gaat, want wat is de grens tussen een schilderij en een beeld? Een nieuwe uitdaging lijkt mij dan ook om te gaan experimenteren met sculpturen en installaties, die net als mijn doeken ontstaan uit het experiment en eindigen in een steeds duidelijkere visie.


Tweets van @KetlinInfo