Marcia woont in Leiden. Na een succesvolle carriere als jurist herontdekte zij haar creatieve talent, dat door haar werk op de achtergrond was geraakt.
Zij maakt tekeningen, schilderijen en grafisch werk. Haar werk is esthetisch en legt de nadruk op helderheid van kleuren. Zij is gefascineerd door rechte lijnen en geometrische figuren en zij heeft een opvallend gevoel voor kleur. Zij vindt haar inspiratie in de vroege (abstracte) schilders van de 20-ste eeuw: Mondriaan, Van der Lek, El Lissitzky, Kandinsky, Malevich en, voor haar kleurgebruik: Matisse, Marc en Delaunay. Haar composities creeert zij intuitief. Zij zijn zeer afgewogen en de kleur is een belangrijk element van het beeld. Daarnaast is het spel van vormen belangrijk bij het zoeken naar een harmonieus geheel. In haar werk brengt Marcia de drie-dimensionale wereld terug naar het twee-dimensionale. Zij beschouwt zichzelf als vertegenwoordiger van de stroming van de “reductive art”, een kunstvorm waarin wordt gewerkt met een beperkt kleurenpalet en (telkens terugkerende) grafische vormen.
Haar grafische werk bestaat voornamelijk uit monoprints. Deze printtechniek leidt ertoe dat telkens unieke beelden ontstaan.
In haar artist’s statement zegt Marcia van Dijk het volgende over haar kunstenaarschap:
‘Ik ben een kunstenaar die een figuratief thema in de kunst niet nodig vind. In mijn werk vormen vrij zwevende geometrische vormen, kleuren en lijnen het beeld. Het voornaamste thema van mijn werk is de spanning tussen kleur en vorm. Ik probeer naast de reële wereld een nieuwe kunstwereld te plaatsen, die net zo levend is als die reële wereld.

Als u geïnteresseerd bent in mijn werk, maar u wenst een groter formaat of een andere drager, of het werk in andere kleuren, naar uw eigen smaak, neem dan contact op en wij kunnen het bespreken.