IETS OVER MIJZELF

In 1973 heb ik eindexamen aan de Gerrit Rietveld Akademie gedaan, cum laude. Mijn specialisatie was monumentale textiel en weven. Vooral het ontwerpen van stoffen vond en vind ik nog boeiend. Om een stof te ontwerpen moet je iets van bindingsleer weten. Bindingsleer is eigenlijk een notenschrift voor het ontwerpen van stoffen: op ruitjespapier teken je de ketting- en inslagdraad. Het meest simpele is het welbekende vlechtmatje. Maar ook op dit vlechtmatje kun je eindeloos varieren in kleur, zowel voor de ketting als voor de inslag. Ik heb bij de Ploegstoffen in Bergeyk gewerkt, eerst als stagiaire en later als ontwerper.

Het ontwerpen van stoffen, structuren eigenlijk, heb ik vertaald naar andere materialen, zoals perspex en papier. Zie bijvoorbeeld mijn geboorde kubussen en papierreliefs in https://www.youtube.com/watch?v=ksLWULWKoM4 . Maar ook mijn beschilderingen van perspex en papierreliefs of mijn kraswerk in www.kunstkapers.nl. Omdat kunstkapers tot 500 euro gaat betreft het hier kleine werken/tekeningen in/op perspex en papier. Ik heb ook grote perspex kubussen gemaakt die beschilderde platen bevatten voor onder andere Kraaijvanger Architecten en het Sint Franciscus Gasthuis. Ook mocht ik een groot perspex wandobject, 330 x 125 cm met 3 beschilderde platen achter elkaar waardoor er een dieptewerking ontstaat, voor Allianz maken. Ook in opdracht voor de gemeente Amsterdam, zoals de Thuiszorg en de Stopera, heb ik beschilderingen op perspex gemaakt. De schilderijen bevatten een beschilderde perspex plaat en vaak is de glasplaat aan de binnenkant beschilderd, waardoor weer die dieptewerking ontstaat.

Eind jaren 90 heb ik op uitnodiging meegedaan aan het project 'Kunstobject als onderscheiding', een rondreizende tentoonstelling beginnend in galerie Kapelhuis in Amersfoort en gepresenteerd in samenwerking met de Stichting Kunst en Bedrijf in het Stedelijk Museum te Amsterdam en de KunstRai. Ik heb hiervoor 3 verschillende kleine perspex kubussen ontworpen. Het doel was bedrijfsgeschenken te ontwikkelen, afwijkend van het gangbare zoals de overbekende asbakken, sleutelhangers, luxe aanstekers, glimmende bokalen, waardoor het bedrijf zich naar hun relaties toe kon onderscheiden en kon presenteren als een bedrijf waar ondernemingszin en innovatie in de vorm van kunstzinnige ideeen, hoog in het vaandel staan.
Het Stedelijk heeft 6 werken van mij in de collectie.

Daarnaast schilder en teken ik gewoon graag. Mijn leukste opdracht was voor Hestia Kinderopvang, dependance Amstelveen, waar ik kinderportretten mocht schilderen.

Veel van mijn werk staat ook op de saatchi site. De saatchi site heeft meer tools en het werk is daarop beter te bekijken.
https://www.saatchiart.com/account/profile/707153
Nieuw werk op 25-4-2019 toegevoegd.
Nieuw werk op 18-6-2021 toegevoegd.