Al jaren geleden ben ik geïnspireerd door het werken met glas. Ik gebruik hierbij verschillende technieken. Het blazen van het glas heeft voor mij de meeste aantrekkingskracht, het blijft fascinerend hoe glas door de vlam verandert. Ik probeer met het kwetsbare glas samengestelde vormen te creëren. Zo maak ik bijvoorbeeld een mier. Deze bestaat uit verschillende onderdelen van glas die in elkaar passen en op verschillende manieren is neer te zetten. Ook maak ik verschillende bloemen van glas met aparte vormen.

Andere technieken waar ik mee werk zijn tiffany en het graveren van glas. Bij tiffany probeer ik zoveel drie-dimensionaal te werken waardoor er mooie objecten ontstaan met verschillende kleuren. Als het licht er op valt zijn er mooie kleurschakeringen te zien. Graveren van glas doe ik graag door voorstellingen met humor uit te beelden op het glaswerk. Bijvoorbeeld een grappige tekst of een plaatje met een kwinkslag.

Verder vind ik het inspirerend om allerlei technieken uit te proberen zoals emailleren en smeden van materialen, maar ook rubber biedt veel mogelijkheden.

Naast deze meer bekende technieken verdiep ik mij ook in de digitale wereld van het 3-D printen. Leuk om te ontdekken en te onderzoeken wat daar allemaal mogelijk is. Ik zal in de toekomst wellicht deze techniek proberen te combineren met de andere technieken.
Marjolein van Noortwijk Glaskunst Curriculum Vitae
Voor deze beesten haal mijn inspiratie uit de natuur. Ook in de natuur zie je dat er niet genoeg aan diversiteit kan zijn.Je blijft je verbazen wat je in de natuur ziet hoe complex en fragiel alles is. 

Met glas blazen aan de vlam krijg je fragiel werk.De beesten probeer ik zo samen te stellen en op te bouwen waardoor je ze in verschillende standen kunt zetten, en een houding mee kunt geven. Identiteit van dit glasbeest is D-V22