Projecten

Huidige activiteiten: Autonome Fotografie

Autonome fotografie is niet te onder te brengen in een hokje. Ik fotografeer vaak objecten (objets trouvées), gebouwen en (stedelijke) landschappen. Ik benader de fotografie niet vanuit een commercieel oogpunt en zoek vaak de lijn en vorm in het detail. Deze foto's bewerk ik vaak digitaal om de sfeer en uitstraling te laten weergeven die ik ervaar tijdens het maken van de foto. Een aantal voorbeelden vindt u op mijn website.

Project: Frontaal.
Een van mijn oudste vormen van fotografie is de frontale fotografie. Hierbij probeer ik het perspectief te verwijderen uit de foto en door in te zoomen op detail de pure lijn en vorm over te houden. Ik zoek hierbij de verwijdering van elk traditioneel "foto" effect en de klare lijn over te houden.

Project: Graffiti.
Dit project is het registreren van, meestal illegale, graffiti en tags op muren, electrakasten in de openbare ruimten. Doordat deze vaak binnen enkele uren worden verwijderd zijn deze vormen van menselijke zelfexpressie vaak onopgemerkt. Ik probeer deze werken te fotografen, documenteren en als een collectie te verzamelen.

Project: Beweging.
Fotografie is normaliter een statisch gebeuren, ik probeer op een alternatieve manier dan puur registratief om te gaan met de mogelijkheden van de camera. Door tijdens de belichting te zoomen, draaien of te bewegen ontstaat er een ander beeld die meer toeval dan sturing heeft. Mijn streven is om hierdoor pure vorm en expressie te laten ontstaan.