Over het werk

DUTCH
Mia Westerhof (Haulerwijk 1955) Beeldend kunstenaar en docent
woont en werkt in Den Haag.
Mia behaalde in 1980 haar bachelor voor de vakken tekenen en handvaardigheid. In de avonduren volgde ze de Academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen en studeerde cum laude af in 1993 in de vakken tekenen en schilderen. Als zelfstandig kunstenaar maakt ze vrij werk en werk in opdracht. Een hoogtepunt is de tekenopdracht voor de Eerste Kamer der Statengeneraal in Den Haag. Sinds april 2015 worden zeefdrukken van het gebouw van de Eerste Kamer aangeboden bij het afscheid van de zittende Statenleden. Cv, cursusoverzicht en portfolio is te lezen bij de andere rubrieken op deze site.
De inspiratie voor haar schilderijen en tekeningen haalt de kunstenares uit niet- alledaagse straatbeelden. In 1997 had Mia een duo expositie in het stadhuis van Den Haag. Impressies van de bouw van de tramtunnel en van de Koningstunnel waren in diverse olieverven te zien. Tussen 1997 en 2015 trokken naast archeologische opgravingen (Romeinse sporen bij Wateringse Veld en terponderzoek in Friesland) andere opzienbarende bouwprojecten haar aandacht. Zo kreeg ze toestemming om op prominente plekken op de Noord-zuidlijn de bouw te registreren. Het Amsterdam Museum heeft in 2008 “De Ferdinand Bolstraat” aangekocht. Wat we zien is de onvolmaakte staat van de eeuwig durende verandering. Het monotone geluid van de pomp en flarden stadslawaai zijn bijna hoorbaar. We kijken door de ogen van de kunstenaar, langs deurposten en bouwkranen, met veiligheidsschoenen aan op dikke kluiten aarde. Vóór ons gaapt een diepe sleuf.
Het zand, de aarde, het licht en de lucht, komen we ook tegen in haar landschappen en interieurs. Het onderwerp blijft echter hetzelfde: achter de dingen ligt de ziel met zijn eigenzinnige eigenschappen. Daar, waar nét even het licht op viel.
Kroon op mijn werk vind ik de keuze van Gemeente Groningen, om als afscheidscadeau voor burgemeester Peter den Oudsten een tekening van mij te kiezen (Vm Hotel Hofman, pastelkrijt op papier 2019)

Voor het vervaardigen van haar tekeningen en schilderijen maakt Mia Westerhof onder andere gebruik van acryl- en olieverf, linnen (diverse formaten), hout, krijt, houtskool, grafiet en papier.

Wanneer u een reactie wilt achterlaten, of interesse heeft in een van Mia’s werken, kunt u gebruikmaken van het contactformulier op haar website, onder de knop CV.


Linken: www.haagsekunstkring.nl
www.stroom.nl
www.haagsekunstenaars.nl
www.kunstuitleenvoorburg.nl
www.kunstvereniging.nl


Linked-in, Instagram, Facebook

Verkoop en verhuur via het atelier en www.sbkvoorburg.nl
Het CURSUSAANBOD op woensdagavond, is te vinden op de site www.volksuniversiteitdenhaag.nl Daarnaast geeft Mia privelessen in haar atelier in Den Haag