Mieke Clement woont en werkt in Gees (Drenthe)
De kleurenwereld is intens en spreekt zijn eigen beeldtaal. Daar is geen vorm voor nodig. De abstracte schilderijen van Mieke Clement zetten de toeschouwer in beweging, waardoor een innerlijk proces op gang kan komen.
Haar werk is een scheppingsproces dat zich laat leiden door kleuren en thema's.
De kleuren worden vaak in vele lagen over elkaar geschilderd. Dan weer dun glacerend, dan weer in dikke lagen, opgebracht met een paletmes. Zo vertellen de kleurvlakken met hun verschillende structuren en lichtintensiteit hun eigen verhaal.

Naast kleur kan ook een tekst, gedicht, of een muziekstuk aanleiding zijn voor een schilderij. Het Stabat Mater heeft zowel in tekst als muziek in de uitvoering van verschillende componisten inspirerend gewerkt.
De schilderijen met de titel ”horizon” zijn geschilderd bij muziek van Simeon ten Holt, genaamd ”Horizon”.
De dagelijkse wandelingen die ze maakt op de Geeser Es, de onmetelijke ruimte en eenvoudige, strakke structuur in het landschap helpen haar ook in de zoektocht naar rust, ruimte en harmonie in haar schilderijen.

Mieke Clement werkt voornamelijk met olieverf met als ondergrond linnen of paneel. De laatste jaren bestaat haar werk vooral uit meerdere panelen, bij elkaar gevoegd in aluminium frames. Op die manier ontstaan 'twee- drie- of vierluiken' in verschillende formaties.

Bij een expositie in het Waterschapshuis Coevorden werd over haar geschreven:
“Deze schilderes laat zich in het schilderproces leiden door kleur. Kleurvlakken en kleurstrepen zet zij tegen elkaar af. Door zorgvuldige afwegingen krijgen de kleuren een grote intensiteit. Ze maakt haar bewuste en onbewuste keuzes op basis van intuïtie en ervaring. Hierdoor heeft de ‘orde’ in haar schilderijen een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Haar werkwijze heeft een ‘zen-’ inslag. Op het moment van het ‘ontstaan’ is er alleen maar de verf en het paneel”.