Mirjam de Jong

“Ik wil met mijn fotografie ten diensten staan van mensen en schoonheid. Het is mijn doel beelden te creëren in een eigen stijl en sfeer. De controle los en me laten verrassen is voor mij het ultieme fotograferen. Veel bijzondere beelden zijn zo ontstaan. Het is dan fantastisch om te zien dat de schoonheid van mensen en omgeving tot haar recht komt. ”

BEAUTY ART
Het autonoom werk van Mirjam de Jong wordt gekenmerkt door het filosofische karakter met een bijzonder spel van sfeer en licht. De beelden kunnen op zichzelf staan en zijn te combineren in een 2-luik of kleine serie.

HUMAN PROJECTEN
Via fotografie en korte film worden verhalen verteld over de kracht van mensen in kwetsbare posities. Onrecht, armoede en onderdrukking hebben niet het laatste woord. Het is de kracht van mensen die verandering brengt. Het is het streven dat de foto- en film projecten meewerken aan betere beeldvorming en positieve verandering.
In het portfolio zijn een 3-tal projecten te zien: ' Onzichtbaar Zichtbaar' 'Future image of Palestinian Youth' en 'Ability'