grafische beeldtaal en verhalend karakter

Mijn werken zijn illustratief of drie dimensionaal. Ze zijn te herkennen aan de grafische beeldtaal en het verhalende karakter. De afwisseling van uitgewerkte details en abstractie dragen bij aan het vermogen om te spreken tot de verbeelding bij de toeschouwer.
Ik maak de toeschouwer graag nieuwsgierig of zet aan tot actie met mijn werelden en niet-bestaande wezens. In het resultaat wordt gespeeld met de schaal zodat de aanwezigheid van de wereld of het wezen daadwerkelijk beleeft wordt.

Mijn inspiratie komt voort uit associaties op bestaande vormen of gedrag waaruit nieuwe verhalen kunnen ontstaan.


PIT KOLLEKTIEF
Aangesloten bij PIT Kollektief. Het kollektief wordt gevormd door zes beeldend kunstenaars en is in 2010 opgericht. Kwaliteit in relatie tot ontwikkeling en de diversiteit van de zes stijlen zijn de kracht van PIT.

Herma Petraeus-Breuers, Nanette Smeets, Nel den Buitelaar, Nicolette Peters, Tanja Minks en Sylvia Essenberg werken in Midden- en Zuid Nederland.
Het werk omvat de disciplines schilderen, gemengde techniek en tekenen. PIT Kollektief biedt een stimulerende omgeving en exposeert in uiteenlopende samenstellingen.