Expo 'de lucht uit mijn longen'

‘De lucht uit mijn longen’ uit 2017 is de eerste expositie van fotograaf Ronald Lubbers (1967) wonende in Giesbeek. Ronald is geboren en getogen in Lichtenvoorde en tegenwoordig fotograaf, filmer en mediamaker. Als zelfstandige produceert hij sinds 10 jaar dagelijks media voor MKB bedrijven met zijn bedrijf IJsselMedia. Sinds 2011 is hij actief als fotograaf en maakt foto’s voor particulieren, bedrijven en reclamebureaus. In zijn studio heeft hij de laatste 2 jaar geëxperimenteerd met oa. vloeistof fotografie. Deze experimenten zijn vooral gestoeld op wetenschappelijke principes. Hij heeft een techniek ontwikkeld voor het fotograferen van luchtbellen in vloeistof. Ronald is auto-didact.

In de avonduren maakt Ronald natuurfoto’s van Giesbeek en omgeving. Zijn facebookpagina Ronald Lubbers Photography heeft een groeiende schare volgers. Het eiland Giese Kop is een steeds terugkerend beeld. Sinds het ontstaan van dit eiland vier jaar geleden heeft Ronald in alle seizoenen en omstandigheden steeds dezelfde foto gemaakt. Het eiland Giese Kop hangt al bij verschillende bedrijven en particulieren aan de muur.

Inspiratie voor de luchtbellen ontstond afgelopen jaren tijdens het herstel na jarenlange fysieke problemen en diverse klaplongen te hebben gehad. Met alle wandelingen rond Giesbeek voor herstel en training heeft hij niet alleen zijn longen flink getraind, maar ook oog gekregen voor bijzondere vormen.

Door de fixatie op zijn lijf en gezondheid zagen de foto’s van luchtbellen er ineens niet meer zo willekeurig uit. Tussen de honderden foto’s zag Ronald steeds vaker vormen van longen en andere lichaamsdelen. Het idee om er een serie van te maken was geboren. Door de media aandacht zijn er al veel fotowerken verkocht. Ook in Lichtenvoorde hangen al diverse foto’s bij mensen aan de muur.
Komend jaar gaat Ronald op nog meer plaatsen deze foto’s tonen. In het Slingerland ziekenhuis in Doetinchem komt begin 2019 een grote collectie van hem te hangen. Van alle foto’s worden maximaal tien afdrukken geproduceerd. Kopers ontvangen een ondertekend exemplaar met volgnummer en een certificaat.

Aankondiging expo 'lucht uit mijn longen'