WERKBESCHRIJVING

Mijn werk kenmerkt zich door vrij schilderen in figuratief-abstracte stijl. Abstract en figuratief werk wisselen elkaar af.

Bij abstract werk vertrek ik uit het niets. Er is geen herkenbare voorstelling. Ik laat dingen ontstaan en al experimenterend zoek ik vanuit de chaos naar orde, harmonie en balans.

Wat je steeds terug ziet komen in mijn werk is het schilderen van meerdere lagen, waarbij ik gebruik maak van verf en diverse (natuurlijke) materialen en mediums. Door het maken van een gelaagde huid ontstaat er een spannend spel van kleuren, vormen, reliƫf en structuren. Mijn kleurkeuze is gevoelsmatig en momentgebonden. De wisselwerking van nuances, licht en donker fascineert mij. Het schilderen is voor mij voornamelijk spelen met lijnen, kleuren, vlakken en zo komen tot een compositie die mij aanspreekt.

Inspiratiebron is alles wat ik om mij heen zie en voel. Tijdens het scheppingsproces maak ik voortdurend keuzes. Ik onderzoek, ik onderga, ik experimenteer en weet tevoren niet hoe het er uit komt te zien. Het proces is op zichzelf een ontdekkingsreis, waarin ik voortdurend keuzes maak. Uit de beelden die bij mij boven komen, bouw ik een nieuwe werkelijkheid op die tenslotte moet leiden tot een evenwichtige compositie en (hopelijk) tot een boeiend schilderij, waarin ook voor de kijker veel te ontdekken valt.