Rotmeid

Rotmeid is een Delftse kunstenaar en maakt haar illustraties digitaal. Ze schildert als het ware op een beeldscherm.
Bij het maken van een "Rotmeid" (zo noem ik mijn werkstukken) laat ik mijn fantasie de vrije loop waarbij ik speel met lijnen en kleuren. Ik probeer het denken volledig los te laten en ga in het begin intuïtief en doelloos te werk. Tijdens dit proces ontstaat er een beeld, waarop ik voortborduur. ("voortschilder" in dit geval ;-))
Zo ontstaan er kleurrijke, fantasievolle creaties met een los, speels en bijna onverschillig karakter.

De digitale schilderijen worden daarna als Fine Art, in de vorm van giclées, gedrukt. Elke illustratie wordt in gelimiteerde oplage uitgegeven en er wordt een “Certificaat van Echtheid” bij geleverd.
De gelimiteerde oplage betreft de illustratie, dus ongeacht het formaat of de druktechniek. Daarnaast worden van alle illustraties kaarten, met en zonder envelop. Deze kaarten hebben geen gelimiteerde oplage en worden geproduceerd met de gangbare druktechnieken in onbeperkte oplages.
http://www.tweezijdig-webshop.nl/c-3088539/rotmeid/

Een giclée (spreek uit als: zjie-klee) is een in de Verenigde Staten ontwikkelde druktechniek met behulp van een inkjetprinter. De techniek wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken, ook door musea. De term “giclée” is afgeleid van het Franse werkwoord “gicler”, dat stralen of vernevelen betekent. In deze techniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen. Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclée aan dit nieuwe drukprocedé.

De hoogste kwaliteit verkrijgt men door:
• hoogwaardig papier
• een hoge kwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten
• een piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd.

Met deze gepigmenteerde inkten hebben giclées een kleurechtheid van zestig jaar of meer volgens de laatste onderzoeken.

Voor het vervaardigen van een giclée moet het werk allereerst gedigitaliseerd worden. Ook is het mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk dat op een beeldscherm wordt ontworpen en waarvan alleen een digitaal origineel bestaat, de zogenaamde digitale kunst.

Hoe kwam Rotmeid eigenlijk in het kleinste museum van Nederland.....

Het kleinste museum van Nederland is in Delft. Voor het restaurant "Uit de kunst" staat een oude telefooncel met als naam "Voor de Kunst". Hierin is elke maand een andere mini tentoonstelling/kunstenaar te zien. Rotmeid heeft hier een hangplek gehad....The making of a Rotmeid
Tweets van @@rotmeid_ddaa