In het gewone dagelijkse leven kijk ik naar alles om mij heen als een schilder, waar ik me ook bevind. Het is een vorm van abstract kijken. Bijvoorbeeld; ik zie geen fles, maar schittering en doorzicht. Ik zie geen bosmeertje maar ik zie weerspiegeling.
Vind ik het mooi, wat ik zie? Waar zitten de contrasten? Vind ik het licht mooi? Kan ik er een goede compositie uithalen? Zijn de kleuren in harmonie of juist niet? Is het onderwerp interessant?
Als ik kippenvel op mijn armen krijg, dan wordt het goed. Ik ben geen protest schilder. Van lelijke dingen blijf ik af. Als het zonodig een naam moet hebben, dan ben ik misschien een neo romantische impressionist.

Al mijn werk is gemaakt met olieverf. Grote schilderijen op linnen, kleinere op paneel/doek. Alles is voorzien van een blankhouten baklijst of een klassieke black/gold lijst. Bij aankoop kan in overleg een andere lijst worden gekozen.
Rudy Volbeda Curriculum Vitae
Rudy Volbeda Curriculum Vitae (2)
Kunst en cultuur gaan over schoonheid en juist nu zijn velen daar hard naar op zoek. Niet in het minst omdat alles wat mooi is schuilgaat achter gesloten deuren, plexiglas en mondkapjes. Daarom hebben Egbert Oldenboom (dichter) en ik deze, vers van de pers verschenen, bundel uitgegeven met gedichten en schilderijen. Het gaat over de liefde voor landschappelijk schoon, omdat we juist nu in de natuur onszelf kunnen terug vinden. Egbert en ik delen een zeker romantisch levensgevoel, het verlangen om de essentie en de schoonheid van het moment weer te geven, in verf en woorden.

De 48 pagina's tellende bundel kun je bij mij bestellen. Stuur me dan even een mailtje. rudyvolbeda@gmail.com
De prijs is inclusief verzendkosten  €19,90