De lijntekening is voor mij het uitgangspunt, als een autonoom proces. Enerzijds op zichzelf staand, als tekening, anderzijds als idee en uitwerking voor het schilderij met een onbegrensde mogelijkheid aan kleurschakeringen en decoratieve elementen.

De architectuur van de grote stad en die van de kleine dorpen, verscholen in het landschap, zijn een beleving van diversiteit in vorm en kleur.

De natuur vol van adembenemende schoonheid in elk jaargetijde. Een diep geraakt zijn. Het uiterlijke beeld wordt een innerlijk beeld. Je draagt het met je mee naar huis, naar het atelier, je ‘schilders plekje’. En dan komt die beleving op je doek.
Het schilders proces; laat het gebeuren, laat het stromen als een klaterende beek, die uiteindelijk in de grote zee terecht komt. Dat is dan het moment, waarop de kunstenaar zijn werk toont aan en deelt met de bezoeker.

Kunst is arbeid, zo mijn werk.
Je leest het werk als een boek, met je neus erboven op om ook de allerkleinste details te ontdekken. Het werk, een ontmoeting van natuur en architectuur met de mens (als karikatuur) in een fantasierijke wereld.