‘Tekenen en schilderen is als het schrijven van een gedicht...’

Vrij werk

Thérèse gaat intuïtief te werk. Zij tekent en schildert haar ‘leeflijnen’ met een hang naar snelheid, spontaniteit en experiment. Daarbij maakt zij graag gebruik van haar modeltekeningen, fotomateriaal of de eigen verbeelding.

In haar vrije werk vertrekt zij bij voorkeur vanuit haar figuurtekeningen van overwegend vrouwelijke modellen. Deze brengt zij over op schildersdoek. Al schetsend ontstaat een nieuwe compositie: deze is fragmentarisch en soms zelfs kaleidoscopisch. De lichamen zijn onvolledig en lopen deels door elkaar heen. Het gaat echter niet om specifieke individuen; gezichten ontbreken meestal. Maar de lichaamsexpressie van deze 'Humans' brengt het beeld toch dichtbij. Ontspannen of getormenteerd, er is altijd een lading.

Net zo geladen zijn haar uitingen van bloemen. Gefascineerd door de enorme levensdrift van deze blije wezens, heeft Therese haar florale werk gebundeld onder de naam 'Lust for Life'. Binnen dat thema spatten haar bloemen als 'Power Flowers' van het doek of papier. Krachtig, kleurrijk, rijzend, soms met de dreigende ondertoon van naderende verwelking en teloorgang. Bloemen als ode aan het leven zelf, vereeuwigd op het platte vlak.

Werk in opdracht

Thérèse deelt haar passie voor kunst en cultuur graag met anderen: zij is leerkracht kunst- en cultuureducatie, docent tekenen en schilderen (workshops en cursussen) en sneltekenaar/karikaturist voor diverse opdrachtgevers uit onderwijs, buurt- en bedrijfsleven.
Als lid van kunstenaarscollectief BK49 in Amsterdam-Oost doet zij mee aan de jaarlijkse open atelierroute; ook exposeert zij met enige regelmaat ‘buiten de deur’.

Sinds kort stelt zij haar atelier - een ruim klaslokaal - open voor wie af en toe wil komen schilderen en biedt zij op maat korte workshops (voor grotere groepen) of teken- en schilderlessen aan, naar wens voor maximaal 5 personen. Bel of mail gerust voor meer info of overleg!

Atelier THEBER
Van een privé familie- of vrijgezellenfeestje tot teambuilding met creatieve kwastsporen, voor uw bedrijf of organisatie. Samen een groot doek beschilderen of individueel expressief. Met of zonder gestempelde dichtregels of slogans. Alles in nauw overleg, voor het beste resultaat!

De website en blog van de kunstenares zijn leuk om eens te bekijken. Zij geeft daar uitleg over haar werkwijze en voegt soms gedichten toe: www.leeflijnen.com

Veel kijk- en leesplezier!

Thérèse van de Berg Teken- en Taalbureau
KvK 34328278
t. 020.6249832
m. 06.28896602