Over Tineke Kleij-van den Boomen

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt." – Pablo Picasso

Tineke Kleij-van den Boomen leeft en werkt als kunstenaar in Sint Oedenrode. Ze is autodidact.

De Duitse kunsthistoricus en schrijver Helmut Orpel omschrijft een aantal van haar werken als volgt: “Veel van haar werken laten een ontbinding van de vaste vormen zien. Je kunt niet meer echt de figuratieve oorsprong terugvinden. Toch is er herkenning. De scheiding tussen figuur en ruimte, tussen fantasie en werkelijkheid, heeft ze nog willen vasthouden maar is door de ontbinding van de vorm gerelativeerd.”

Tineke zelf omschrijft haar werk als kleurrijke intuïtieve kunst, anders maar daardoor zeker zo uniek omdat het gemaakt is vanuit het hart en het leven dat geleefd wordt. Ze noemt haar schilderijen haar "zelfportretten".”

Haar schilderijen hebben duidelijk een eigen handtekening met diepgang, humor, ironie, een eigen statement. Soms beïnvloed door Dali en soms ook weer niet. Anders, vol energie, maar altijd vanuit haar hart geschilderd.

Haar creaties zijn op verschillende exposities in binnen- en buitenland te zien geweest en opgenomen in een aantal kunstgidsen zowel nationaal als internationaal.

Wil je meer over Tineke weten, zie hiervoor https://www.tinekekleij.nl/index/155457878_Anders+leren+kijken.html .XD9OCeRYaM8.

Ze hoopt dat u van haar schilderijen kunt genieten.