Kennismaken met Tom A van Dessel

Al jong tekende Tom op alles waar potlood en inkt maar wilde hechten en werd schilderen van figuratieve schilderijen zijn passie.
Met zijn technische opleidingen en studies in ruimtelijke vormgeving en verftechnieken als basis ontwikkelde Tom zijn eigen stijl van werken. Daarbij werden zijn creaties steeds meer vrije impressies. Naast het gebruik van olieverf, schildert Tom vaak met acrylverf en gebruikt soms alternatieve materialen. Zijn doeken bevatten veel kleur, want kleuren, structuren en textuur geven hem bij uitstek de mogelijkheid om emoties sfeer en stemmingen over te brengen.
Zijn werken zijn tegenwoordig vaak abstract of figuratief maar wel thematisch. Alhoewel de natuur vaak als inspiratiebron dient lopen de thema's uiteen van alle daagse dingen tot serieuze levens beschouwende onderwerpen.
Zijn schilderijen zijn regelmatig te bezichtigen en/of te koop in galeries en exposities. Maar ook op afspraak in zijn atelier bij zijn huisadres. Ook op zijn website www.tomvandessle.exto.nl vindt u ook een aantal van zijn recente werken.
naast zijn vrije creaties en eigen gekozen thema's werkt hij ook in opdracht. Deze opdrachten mogen uiteenlopen van figuratieve onderwerpen tot abstract creaties.