Willem van Roozendaal werkt met verschillende verf- en printtechnieken. Warm, ontroerend en omgeven met een vleugje mystiek. De creaties geven een unieke kijk op de Madonna’s, de Eva’s en Dreamgirls van de tegenwoordige tijd. Een Willem van Roozendaal schilderij voert je naar de verre oorden, alwaar hij inspiratie opdeed. Invloeden van de reizen naar India, Chil en Marokko, die hij maakte, zijn terug te zien in zijn bijzondere en integere werken.

Vaak bestaan de bijzondere kunstwerken uit meer dan 20 gemengde beeldlagen. De samenkomst van deze beeldlagen brengen de oplettende kijker een mix van emotie, inspiratie en verwondering. Afhankelijk van hoe en hoelang je naar een schilderij kijkt, zul je steeds meer ontdekken en details zullen elkaar afwisselen. Dit proces herhaalt zich totdat de genialiteit van hetgeen je ziet tot diep in je wezen weet door te dringen.

Naast de ode aan het vrouwelijk schoon brengt hij een geheel eigen interpretatie van idolen en het werk van oude meesters. Hedendaagse fotografie vermengd met historisch werk (veelal uit het Rijksmuseum) op de grens van vertrouwen en verstoren. Een originele benadering, soms letterlijk met een knipoog, maken de schilderijen tot een waardevolle en geliefde toevoeging aan iedere kunstcollectie. Met een originele Van Roozendaal haal je een bijzondere definitie van kunst in huis.