HET WERK VAN THEO

Theo Willems

Theo heeft het vak als een echte autodidact zich eigen gemaakt.
Deels door veel en overal te tekenen , door stages bij academisch gevormde kunstenaars als bijvoorbeeld Elly Kuijpers en Caroline Koenders.Zijn basis werd echter gelegd in zijn studie kreatief educatieve techniek [83-88] aan de hogeschool te Nijmegen.
Aan zijn werk te zien is zijn keuze voor deze leergang een volkomen terechte oplossing . Theo is wars van de moderne academische kunst en voelt zich veel meer betrokken bij de middeleeuwen en renaissance , waar kunst nog een vak was en het neerzetten van scenes en voorstellingen een doel op zich.

Theo ontwikkelt zich al jaren op een rustige maar wel hooglijk gedreven manier en treedt nu eindelijk naar buiten met zijn werk ; geen grootspraak maar gedegen vakwerk vanuit een prima techniek , mooi van kleur als het moet , mooi monochrome als het werk en het onderwerp zich daarvoor leent.
Zijn werk roept onwillekeurig beelden op van middeleeuwse taferelen en refereert aan het werk van onder meer Jeroen Bosch , hetgeen zeker niet als kopiƫren van diens techniek moet worden opgevat maar veel meer als een volkomen natuurlijke uitings-drang van Theo.

Bekijk het werk met veel plezier.


Geert Lemmers