Achtergrond - Exposities

Wilma Vreeman (1957)
Ridderkerk

Iets creëren is altijd al een passie van mij geweest. Of het nu om een tekening, illustratie of tuinontwerp ging, het creëren van iets moois was altijd het doel.
In de jaren 80 maakte ik illustraties in een tijdschrift voor de Dierenbescherming Ridderkerk. Omdat het blad werd gestencild ontdekte ik dat het beter was om de illustratie te stippelen. Zo ontstonden mijn stippeltekeningen, gemaakt met een Rotring pen. Later heb ik leren etsen en ook zeefdrukken gemaakt. Ik ben autodidact en gezegend met het talent van mijn vader.

Pas een jaar of 10 geleden ben ik serieus gaan schilderen. Ik schilder zowel abstract als figuratief. In de blauwe serie, wordt abstract en figuratief gecombineerd. Het onderwerp ‘zweeft’ als het ware voor de abstracte achtergrond. De achtergrond is altijd blauw. En het zijn altijd onderwerpen die met de zee en de lucht te maken hebben. Het is een serie die ik blijf uitbreiden, omdat de onderwerpen onuitputtelijk zijn. De zee is een aparte wereld met volop leven, waar we erg zuinig op moeten zijn. En dat geldt uiteraard ook voor de lucht. De mens kan niet zonder, dus moeten wij daar goed mee omgaan. Dat is eigenlijk de achterliggende gedachte van deze serie, om iedereen bewust daarvan te maken. Daarnaast blijft de natuur altijd inspireren.
Op dit moment werk ik ook aan een serie landschappen, zowel op klein als groot formaat.
Binnenkort zullen ook mijn pentekeningen te zien zijn op deze website.

Hartelijk dank voor uw interesse!

Exposities:
2019:
19 augustus tot 28 september in de Bibliotheek te Ridderkerk (centrum).

2017:
1 Juli tot 24 augustus
5x5 small Art 2017 bij Terra Art Projects in Zoetermeer.

2016:
ADAF 2016 World Fashion Centre Amsterdam
23 september t/m 25 september 2016
Standnummer 151