Ik teken en schilder bomen, planten en bloemen. Ik werk veel op locatie, buiten, zoals in Amelisweerd bij Utrecht, vaak op groot formaat. Ik werk naar de waarneming, maar mijn werk is pas af als er magie in is geslopen. Ik probeer het majestueuze en tegelijkertijd extreem kwetsbare in de natuur weer te geven.

Een brief fragment van William Blake is uit mijn hart gegrepen:
‘The tree which moves some to tears of joy is in the eyes of others only a green thing that stands in the way [….]some scarce see nature at all. But to the eyes of the man or woman of imagination, nature is imagination itself.’ (brief van William Blake aan Dr Trusler, 1799)

Naast beeldend kunstenaar ben ik medewerker Educatie in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam en docent schilderen en tekenen in het Kunstenhuis Zeist. Ik werkte tien jaar als docent voor het Van Gogh Museum. Mijn liefde voor de traditie van tekenen en schilderen vindt zijn weerslag in mijn werk. Voor Van Gogh in interpretaties van De Zonnebloemen, en voor Rembrandt in een serie tekeningen die is geïnspireerd op diens prent De Drie Bomen.