mijn kunst

Over mijn kunst,
Voor mijn werkzaamheden ben ik met opzet afstandelijk geweest van ontwerpen en schetsen. De reden hiervan was dat ik in mijn geweten geen beeld wilde hebben van een andermans werk als voorbeeld voor mijn creaties. Dit gold, buiten inspirerend muziek, voor alle overige aspecten die een invloed konden hebben voor mijn kunst, zelfs een klein geluid of een beeld.
Ik hecht grote waarde aan het isoleren van mezelf. Naar mijn mening is bij de voorbereiding van een nieuwe tekening een vlek die zomaar ergens op een canvas getekend is van grote waarde, er dient geen opzet te zijn bij het maken van die vlek, zodat ik mij kan focussen op het onderbewustzijn.
Door het gebruik van mijn fantasie en onderbewustzijn bij een vlek dat zonder enig bewustzijn ergens gezet is, ervaar ik grote opwinding bij het vormen van deze vlek tot een zeer waardevolle kunstwerk. De combinatie van kleur, vorm en weefsel voedt letterlijk mijn opwinding.
Duisterheid ontcijfert de boodschappen van mijn onderbewustzijn, en verandert dit in een kunststof fraseologie dat tijdens de behandeling en analyse ervoor zorgt dat de innerlijke problemen of enthousiasme voor mij een onmisbaar passie zijn.