43 (55)

Schilderweek landelijk Frankrijk 7 juli t/m 13 juli 2024

Debbie Nijland [beeldend kunstenaar] | (Néret, Frankrijk)

Schilderweek landelijk Frankrijk 7 juli t/m 13 juli 2024

Update 20-03: nog slechts twee plaatsen extern (optie 2) beschikbaar!

Van 7 juli tot 13 juli 2024 organiseert beeldend kunstenaar Debbie Nijland een heerlijke schilderweek in het landelijke groene hart van Frankrijk, 3 1/2 uur onder Parijs, 725km vanaf Breda. Uiteraard vol pension, zoals je dat van haar gewend bent. Je verblijft op het 3,5 hectare grootte domein met spectaculair uitzicht ~ 25km aan landerijen, bossen, een enkele boerderij en verder niets dan een oneindige wonderschone stilte. Je slaapt in één van de twee verbouwde gîtes met alle comfort van deze tijd. Beide gîtes hebben twee slaapkamers, welke je deelt met een collega schilder of vriend/vriendin/partner. Gescheiden bedden (of geschakeld mits gewenst). De gîtes zijn voorzien van moderne badkamers, aparte toiletten en volledig uitgeruste keukens met knus zitje en eet gedeelte.

Waar werken we?

We werken in de enorme kathedraal schuur in mijn atelier. De porteau ingang leent zich er meer dan uitstekend voor om heerlijk schetsen uit te werken of te schilderen uit de zon in de schaduw. Daar starten we op en bespreken we de dag. Alle ezels, houten platen, tafeltjes etc. zijn voor handen. Een bibliotheek met maar liefst 400 kunstboeken staat tot je beschikking. Natuurlijk is schilderen in de schaduw van de oude kastanje of notenboom ook een prima alternatief of bij niet al te grote hitte elders op het uitgestrekte terrein.

Wat gaan we doen?

Het thema van deze week is 'landschap', maar voor diegene die mij al kennen weten dat dit begrip bijzonder rekbaar is en zelfs zover reikt van volledig abstract, naar (sur)realisme tot werken aan een eigen project. Alles kan en is mogelijk. Ik begeleid jou in jouw tempo en op jouw niveau in de door jou gewenste techniek. Deze schilderweek is uitstekend geschikt voor zowel de beginnende schilder/tekenaar als voor de meer geoefende schilder/tekenaar als ook voor de (semi-) professionele schilder. We trekken er ook een paar keer een ochtend op uit naar een aantal idyllische plekjes om ons te laten inspireren door een andere omgeving. De lessen zijn dagelijks van 9 tot 16.00 uur, maar zij die eerder willen stoppen om iets anders te doen/te ontspannen zijn daar natuurlijk vrij in.

Waar eten en drinken we?
Ook dat zit helemaal goed. Deze schilderweek is op basis van vol pension, dat wil zeggen dat het ontbijt, lunch, diner inclusief alle koffie, thee en drankjes tijdens de maaltijden inbegrepen zijn. Het enige waar jij aan hoeft te denken is schilderen en genieten.

Wat is de prijs?
Optie 1: € 1095 per persoon, incl. een gedeelde tweepersoons slaapkamer (gescheiden bedden) in de 4-persoons gîte op ons Domaine Lavau, gebruik van het zwembad, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden, welkomstdiner op zondag, gebruik van ezels, tafeltjes, houten tekenplaten etc. Kom je met z'n tweeën? Dan zorgen we uiteraard dat jullie samen een kamer kunnen delen! Verf, penselen, doeken/papier en overige schildermaterialen (krukje, veldezel, parasol etc. ) dien je zelf mee te nemen.

Optie 2: € 795 per persoon, incl. alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden, welkomstdiner op zondag, gebruik van het zwembad, alle schilderlessen, gebruik van ezels, tafeltjes, houten tekenplaten etc. excl. verf, penselen, doeken/papier en overige schildermaterialen (krukje, veldezel, parasol etc.) dien je zelf mee te nemen. Bij deze optie ben je dus zelf verantwoordelijk voor het huren van een gîte / vakantiehuisje / camping (verschillende mogelijkheden in de nabije omgeving).

Van wie krijg je les?
Debbie Nijland (1959) is professioneel beeldend kunstenaar en heeft haar opleiding aan de IKO Kunstacademie Hogere Graag Schilderen (Hoogstraten) in 2013 met succes afgerond en geeft inmiddels 19 jaar les aan kleine en grote groepen en verzorgt privélessen in alle technieken in de leeftijdscategorie van 25 tot 90 jaar. Ze begeleid zowel beginnende als geoefende tekenaars/schilders vanaf de eerste verf of potlood streek tot (semi) professional schilders. Haar cursisten schilderen zeker NIET wat ‘de juf’ schildert maar ze gaat samen met jou op zoek naar je eigenheid en handschrift. Dit kan variëren van hyper realistisch tot lyrisch abstract en alles wat er tussen in zit. Ieder onderwerp is denkbaar. Ze gelooft niet in talent maar in nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen. Samen met jou gaat ze in jouw tempo en op jouw niveau ‘op reis’.

De max. groepsgrootte is max. 12 personen (8 personen in de gîtes en 4 personen extern). Huisdieren zijn niet toegestaan. Mocht je interesse hebben kun je je aanmelden via debbienijland@gmail.com of via 06-34319462 (ook Whatsapp), je ontvangt dan alle gegevens over de reservering, aanbetaling etc.

www.domainelavau.fr/schildervakanties

20-03-2024 t/m 20-03-2025

Debbie Nijland [beeldend kunstenaar] ( Néret, Frankrijk ) Vakantiecursussen
Domaine Lavau, 36400 Néret, France
Debbie Nijland [beeldend kunstenaar] ( Néret, Frankrijk ) Vakantiecursussen (2)

Stuur een bericht naar Debbie Nijland [beeldend kunstenaar]