28 (216)

de Kunstpraktijk, reflecteren met de onderzoekende kunstenaar

Nicolette Peters | (Waalwijk)

Nicolette Peters op het prikbord
de Kunstpraktijk, reflecteren met de onderzoekende kunstenaar

Donderdag 20 december is er weer een bijeenkomst van de Kunstpraktijk! Kom je ook een collectieve beeldanalyse maken van je eigen kunst?

Ben jij kunstenaar en nieuwsgierig naar de kijk van andere ‘reflective practitioners’ op jouw werk? Wil jij met collega's praten over de oorsprong van je werk, het maakproces en materiaalgebruik? Jezelf artistiek voeden en ontwikkelen door kunstreflectie en onderzoek? Dan is de Kunstpraktijk iets voor jou!

Werkwijze:
de Kunstpraktijk is een informeel samenzijn met gelijkgestemden, waarin het beschouwend karakter van de kunstenaars een hoofdrol speelt. Reflecteren met de onderzoekende kunstenaar wordt mogelijk gemaakt door een collectieve bijdrage van de deelnemers. Ze wisselen met elkaar van gedachten over kunst in het algemeen en hun werk in het bijzonder. Met de intentie het werk te contextualiseren en positioneren, bevorderen zij hun vaktheorie, theoretische reflectie en artistiek onderzoek. Door aandachtig en reflectief kijken hun kunst betekenis geven, dat is de centrale gedachte.

de Kunstpraktijk:
Gezamenlijk kunst beschouwen verdiept niet alleen de eigen artistieke visie, het leert je ook observeren, objectief analyseren en interpreteren. Vanuit receptie en reflectie wordt je creatieve proces, de productie van werk opgestart en het experimenteel onderzoek in je medium gestimuleerd. In de Kunstpraktijk ga je op zoek naar nieuwe inzichten, betekenissen en verbanden.

Doel:
Tijdens de bijeenkomsten creëren we met en voor elkaar een stimulerende en veilige omgeving, waarin reflecteren leidt tot leren. Het doel is jezelf ontwikkelen als onderzoekende kunstenaar, je werk naar een hoger plan tillen en samen persoonlijke groei realiseren.

Locatie:
Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
06-21858387 (Nicolette Peters)

Bijeenkomsten:
Elke derde donderdag van de maand wordt een bijeenkomst georganiseerd, van 20.00 tot 22.00 uur, rekening houdend met de schoolvakanties.

Deelname:
Belangstellenden voor bijeenkomsten van de Kunstpraktijk ontvangen telkens digitaal een uitnodiging. Zij beantwoorden deze mail met aan- of afwezig. Er is plaats voor minimaal 3, maximaal 6 deelnemers. Melden zich meer kunstenaars aan, dan wordt een tweede avond georganiseerd. Wil je ook uitgenodigd worden? Stuur dan een bericht met je naam, adres en woonplaats, kunstvorm en een korte motivatie voor deelname naar info@seinvormgeving.nl.

Kosten:
Per bijeenkomst betaal je € 12,50 (met een 10-strippenkaart kost je deelname € 10,00). Dit is inclusief koffie en thee, korte filmportretten van hedendaagse kunstenaars en vaste begeleiding door beeldend kunstenaar Nicolette Peters. BTW is hier niet bij inbegrepen.

Waarom:
Kunstenaars maken allemaal hetzelfde product. Toch zijn zij in mijn ogen geen concurrenten. Ieder heeft zijn eigen verhaal, een eigen stijl en een eigen publiek. Dat maakt van deze beroepsgroep een vakgenootschap waar kennis delen leidt tot kennismaken met je eigen mogelijkheden binnen het vakgebied. De kansen die mij geboden zijn om me te ontwikkelen in de kunstpraktijk hebben mijn zelfinzicht vergroot en mijn werk verdiept. De vreugde die daaruit voortvloeit wil ik delen, met jou. Door deelname aan de Kunstpraktijk kun je reflecteren met de onderzoekende kunstenaar en jouw onderscheidend vermogen versterken.

Hartelijke groet,
Nicolette Peters

www.nicolettepeters.kunstinzicht.nl

07-12-2018 t/m 07-01-2019

Nicolette Peters ( Waalwijk ) Workshops

Stuur een bericht naar "Nicolette Peters"