15 (149)

Kunstenaarsstatement schrijven, je kunstvisie als empowerment

Nicolette Peters | (Waalwijk)

Heb je altijd al je kunstenaarsstatement willen schrijven? Het verhaal achter jouw werk, voor op je website, als muurtekst bij een expo of om in contact te komen met een galerie? Dat kan nu tijdens de workshop ‘Kunstenaarsstatement schrijven, je kunstvisie als empowerment’!

Met het schrijven van je statement breng je jouw kunstvisie tot uitdrukking. Het is als het vertellen van jouw persoonlijke verhaal met een universeel karakter. Wanneer je publiek zich daarin herkent zal het met jouw werk een verbinding willen aangaan.

Het schrijven van een kunstenaarsstatement werkt tevens als een empowerment voor jou als kunstenaar en verandert mee met je ontwikkelingen. Het geeft inzicht in de relatie tussen jouw verhaal, beeldtaal en materiaalgebruik. In overeenstemming gebracht verdiepen deze drie aspecten je beeldend werk en kun je het van betekenis laten zijn binnen het artistieke veld.

Wat we gaan doen:
– omschrijven van je persoonlijk verhaal
– bespreken van je beeldtaal en materiaalgebruik
– inzichtelijk maken van de relatie tussen verhaal, beeldtaal en materiaalgebruik
– in kaart brengen van je werkproces
– verweven van je inspiratiebronnen
– plaatsen van het geheel in een breder kader
– opstellen van het kunstenaarsstatement aan de hand van gegeven richtlijnen
Na 2 weken evalueren we het statement en worden middels e-mail correspondentie eventuele tekstcorrecties besproken.

Benodigdheden:
– portfolio met 10 van je meest recente werken
– alle voorhanden zijnde teksten over jou en je werk

Locatie:
Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
06-21858387 (Nicolette Peters)

Duur:
De workshop Kunstenaarsstatement schrijven neemt een dagdeel in beslag en wordt gegeven in de ochtend van 9.00 en 13.00 uur, of in de middag van 13.00 en 17.00 uur.

Kosten:
Voor deelname aan de workshop Kunstenaarsstatement schrijven betaal je € 180,00. Dit is inclusief koffie, thee, een versnapering en begeleiding van beeldend kunstenaar Nicolette Peters. BTW is hier niet bij inbegrepen.

Aanmelden:
Om je aan te melden voor de workshop Kunstenaarsstatement stuur je een bericht naar "Nicolette Peters" met je naam, adres en woonplaats. Vermeld daarin de kunstvorm die je beoefent en een korte motivatie. Kort daarop zal een afspraak met je worden ingepland voor het schrijven van jouw kunstenaarsstatement.

Hartelijke groet,
Nicolette Peters

www.nicolettepeters.nl

25-06-2019 t/m 25-06-2020

Stuur een bericht naar "Nicolette Peters"