1 (9)

Wildpainting cursus "Painting with Giants" in de Noorse bergen, 27-31 augustus 2023

Jan van Boeckel | (Amsterdam)

Jan Van Boeckel
20 min ·
Wie wordt er níet enthousiast van het idee om kunst te maken in 'The Big Outside', in de frisse en heldere lucht van de Scandinavische zomer? Hierbij presenteren wij u de eerste nieuwe cursusaanbieding die we hebben voor het komende seizoen.
“Hoe kleiner je bent ten opzichte van de berg, hoe intenser je voelt dat je er op de een of andere manier deel van uitmaakt en iets van die grootsheid meekrijgt. Beter kan ik het niet uitleggen.” – de Noorse ecofilosoof Arne Næss
Eén stap buiten de berghut waar de cursus plaatsvindt en er zijn bergen die je begroeten - in elke richting waarin je kijkt. Je ademt de frisse berglucht in en drinkt water dat rechtstreeks door omliggende gletsjers is aangevoerd. Gjendebu Turisthytte is een van die zeldzame buitenlocaties in Europa waar je dit kunt ervaren. De accommodatie is alleen te bereiken via een tweedaagse voettocht of met een pontje over het lange Gjendemeer. Midden in het majestueuze Jotunheimen National Park vindt 'Painting between Giants' plaats. Het grootste deel van de Jotunheimen ligt boven de boomgrens. Toch vind je rond de plaats waar we zullen verblijven (op 1200 meter boven zeeniveau), nog steeds bomen. Eind augustus verschijnen de eerste herfstkleuren die het landschap van bergberken, iep en zwarte els doordrenken met warme kleuren.

naar de website

05-02-2023 t/m 05-08-2023

Stuur een bericht naar Jan van Boeckel