muZIEum

Expositie is afgelopen

Donkerbeleving – met wie ga jij op blind date?

Tentoonstelling 21-04-2021 t/m 01-09-2022 > Nijmegen
Stel je ziet ineens helemaal niets meer? Welke invloed heeft dat op jou? Hoe breng jij het ervan af in de wereld van niet zien? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Stap in het pikkedonker en ervaar hoe het is om blind te zijn.

Liever nog iets zien? Ga dan op pad in het centrum van Nijmegen met Expeditie ribbelroute met een taststok in de hand en virtualrealitybril op. Hier ervaar je in de buitenlucht hoe het is om slechtziend te zijn. Gebruik je andere zintuigen en je taststok om de juiste weg te vinden.

Want hoe vind je die ene date op het terras en hoe gaat het in zijn werk als je met vrienden naar de bioscoop gaat, als je niet (goed) kunt zien? Hoe vind je de weg en hoe ga je om met obstakels op je route? Durf jij dit avontuur aan? Boek dan een van onze belevingen!

Donkerbeleving – met wie ga jij op blind date?
Reis af naar de stad van de liefde in de donkerbeleving “Op citytrip met …”. Ontdek de highlights van deze bijzondere stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed, want je ZIEt helemaal niets. Gelukkig word je goed begeleid door de reisleiders van het muZIEum, een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij de stad zelf ontdekt in het pikkedonker, vertelt de gids over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet.

Meer benieuwd hoe een blinde of slechtziende er in het dagelijks leven van af brengt? Kies dan voor de donkerbeleving “Een dag uit het leven van…”. Onze gids neemt je graag mee in zijn wereld rondom huis. Welke obstakels komt iemand die niet (goed) ziet tegen? En nog véél belangrijker hoe lost hij dit op?

Expeditie ribbelroute – ZIE Nijmegen door een andere bril
Expeditie ribbelroute is een unieke beleving. Nergens anders in Nederland kun je op deze manier ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Tijdens deze wandeling door het stadscentrum van Nijmegen simuleert een virtualrealitybril verschillende vormen van slechtziendheid.

Ervaar zelf wat het betekent slechtziend te zijn en wat je overige zintuigen je allemaal vertellen. Bekijk de stad door andere ogen. Voor alle belevingen geldt dat je in een klein groepje op pad gaat met een blinde of slechtziende gids, die zijn persoonlijke verhaal met jou deelt.

Je bezoek nog leuker maken?
Een bezoek aan het muZIEum bestaat altijd uit een van de donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute. Wil je jouw bezoek nog leuker maken? Lees hieronder hoe je dat kan doen:
• Een chocoladeproeverij in het donker, vertrouw jij je smaakpapillen nog?
• Een gezellig kinderfeestje die niet snel vergeten wordt!
• Onzichtbaar inzicht, een spannend avontuur die je in teamverband samen met je vrienden, familie of collega’s aangaat. Welk team wint de eerste prijs?
• Helaas is onze horeca nog even gesloten maar aarzel niet om een hapje en drankje te bestellen voor onderweg!

Wist je dat?
70% van de blinden en slechtzienden geen baan heeft? Het muZIEum wil hier verandering in brengen. Door het aanbieden van unieke belevingen waarin het persoonlijke verhaal van blinden en slechtzienden centraal staat. Voor hen betekent dat een betekenisvolle baan, voor jou een beleving die je nooit meer vergeet en voor altijd je ogen opent!
muZIEum Nijmegen

Stel je voor: je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan je favoriete kleding in de kast? Of hoe vind je de weg naar het station? Dit lijkt vanzelfsprekend als je kunt zien, maar wat als je dat niet kunt? Bij muZIEum ervaar je dit zelf in één van onze expedities.

Stap in het pikkedonker of ervaar buiten met virtual reality hoe geur, smaak en tast je de weg wijzen wanneer je niets ziet. Natuurlijk sta je er niet alleen voor! Aan het begin van je avontuur ontmoet je je gids, iemand die zelf blind of slechtziend is. Deze gids kan als geen ander vertellen en laten zien wat er mogelijk is zonder zicht.

Ontdek de kracht van je zintuigen en laat je verrassen door het (on)zichtbare!

Je zintuigen nog meer prikkelen?
Boek Kraak en Smaak - een proeverij zonder zicht.

Smaakt je eten anders als je niet kan zien wat je eet?
Ontdek het tijdens Kraak en Smaak. Een proeverij waarbij je blind voelt, ruikt en proeft. Weet jij wat het is? En wat maakt het nu zo anders als je niet ziet wat je eet?

Openingstijden

Maandag:12.00 - 17.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 09.30 - 17.00 uur

Contact

muZIEum
Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
Nederland
Tel: 024 – 200 10 50

www.muzieum.nl

45 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar muZIEum