Museum Jan van der Togt

Expositie is afgelopen

Bas Meeuws – Een fotografische reis om de wereld

Tentoonstelling 03-09-2019 t/m 13-10-2019 > Amstelveen
Museum Jan van der Togt Bas Meeuws – Een fotografische reis om de wereld
Untitled (#151), 2019 © Bas Meeuws, Courtesy Per van der Horst Gallery
De jonge fotograaf Bas Meeuws maakt prachtige, gestileerde fotografische bloemstillevens geïnspireerd op 17e eeuwse schilderkunst. Meeuws componeert zijn foto’s zoals de oude meesters dat deden: bloem voor bloem, één en al luxe en schoonheid. Het resultaat is gelaagd werk, dat de tijd overstijgt. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Meeuws nieuw werk gemaakt waarin hij kunstobjecten uit de glascollectie van het museum heeft geselecteerd en gefotografeerd. De objecten heeft hij verwerkt in nieuwe digitaal gecomponeerde bloemstillevens. De expositie toont een overzicht van werken uit Meeuws hele oeuvre, van over de hele wereld, onder meer uit India en Taiwan.

Museum Jan van der Togt werd in 1991 gesticht door Jan van der Togt (1905 – 1995), oprichter van Tomado en fervent verzamelaar van eigentijdse kunst. De collectie omvat onder meer werk van Jan Verschoor, Hans Kanters en internationaal erkende kunstenaars als Sam Francis en Ossip Zadkine, maar is vooral bekend om haar toonaangevende verzameling glaskunst.

De vaste collectie van Museum Jan van der Togt wordt elk jaar gecombineerd met ten minste acht tentoonstellingen van gevestigde en veelbelovende kunstenaars. Zo waren er in het verleden overzichtstentoonstellingen van Karel Appel, Robert Combas, Sam Francis, Anton Heyboer en Kamagurka, maar ook exposities waarin landen als China, India, Japan en Turkije centraal stonden.

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 - 17.00 uur

Contact

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Nederland
Tel: (020) 641 57 54

www.jvdtogt.nl

951 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Glaskunst