Museum Jan van der Togt

Expositie is afgelopen

Armando

Tentoonstelling 18-09-2019 t/m 17-11-2019 > Amstelveen
Museum Jan van der Togt Armando
Der Feldweg, 2017, olieverf op doek
De gevierde kunstenaar Armando, die in 2018 overleed, zou in september 90 zijn geworden. Ter ere van dit moment zijn op verschillende plekken in het museum schilderijen, tekeningen en keramiek van Armando te zien. Amstelveen was voor Armando een belangrijke plek. Hij woonde jarenlang afwisselend in Amstelveen, Berlijn en Potsdam. Op 18 september, de dag van de opening van de tentoonstelling wordt op het plein voor het museum een beeld van Armando onthuld, geschonken door de Armando stichting aan de gemeente Amstelveen. Ook wordt de bundel Toch gepresenteerd: een bundel samengesteld uit een map met ongepubliceerde gedichten en ultrakorte verhalen die Armando in het laatste jaar voor zijn dood schreef.

Museum Jan van der Togt werd in 1991 gesticht door Jan van der Togt (1905 – 1995), oprichter van Tomado en fervent verzamelaar van eigentijdse kunst. De collectie omvat onder meer werk van Jan Verschoor, Hans Kanters en internationaal erkende kunstenaars als Sam Francis en Ossip Zadkine, maar is vooral bekend om haar toonaangevende verzameling glaskunst.

De vaste collectie van Museum Jan van der Togt wordt elk jaar gecombineerd met ten minste acht tentoonstellingen van gevestigde en veelbelovende kunstenaars. Zo waren er in het verleden overzichtstentoonstellingen van Karel Appel, Robert Combas, Sam Francis, Anton Heyboer en Kamagurka, maar ook exposities waarin landen als China, India, Japan en Turkije centraal stonden.

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 - 17.00 uur

Contact

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Nederland
Tel: (020) 641 57 54

www.jvdtogt.nl

951 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Glaskunst