Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

Atelierroute Utrecht 2020

Tentoonstelling 11-10-2020 t/m 18-10-2020 > Utrecht
Jacolien de Jong Atelierroute Utrecht 2020
Tijdelijke installatie op locatie, We are nature, mensfiguur bestaande uit plantaardig materiaal, gebaseerd op mijn eigen lichaamsomtrek
Ter gelegenheid van de Atelierroute Utrecht 2020 ben ik dit jaar te gast in het atelier van Elaine Vis in het Ateliercomplex Mgr. van de Weteringstraat 13 A Utrecht. Hier laat ik nieuw werk zien. In mijn nieuwe werk is steeds meer plantaardig materiaal te zien. Dit krijgt steeds meer een hoofdrol in mijn tekeningen, in kleimaskers en in (tijdelijk) ruimtelijk werk.
Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong kunstenaar
artist in residence
Slot Zuylen
Poetisch Herbarium
Jacolien de Jong Utrecht (2)
Jacolien de Jong, We are nature, mensfiguur ''mijn nieuwe vriend'' opgebouwd uit plantaardig materiaal uit mijn herbarium. Atelier Mgr van de weteringstraat 13 A Utrecht , Atelierroute Utrecht 2020.
Jacolien de Jong Utrecht (3)

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
In de zomer van 2021 werkt Jacolien samen met dichter Suzanne van Leendert als artist in residence in de tuin van Slot Zuylen.Jacolien maakt nieuw werk met materiaal uit de tuin en blauwdrukken geinspireerd door Belle van Zuylen. Naast haar vrije kunstenaarschap geeft zij workshops Cyanotype printen op haar atelier.

Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar Jacolien de Jong