Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

Poetische blauwdruk van de stadsnatuur

Tentoonstelling 26-08-2022 t/m 30-09-2022 > Utrecht
Jacolien de Jong Poetische blauwdruk van de stadsnatuur
Je kunt zomaar uit het moment geplukt worden, tekst Suzanne van Leendert / Cyanotype blauwdruk Jacolien de Jong
Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur is het resultaat van een unieke samenwerking tussen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert. Hun passie voor de natuur en wat er in hun eigen leefomgeving groeit en bloeit komt tot uiting in cyanotype blauwdrukken waarin aansprekende, poëtische teksten verwerkt zijn.

Tijdens de coronapandemie werd iedereen gedwongen dichter bij huis te blijven. Steeds meer mensen gingen dan ook wandelen in hun eigen buurt en ontdekten wat daar allemaal te zien is. De expositie Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur met bijbehorende workshops sluit daar mooi op aan en is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert.

Hun passie voor de natuur en zorgen over de impact van de klimaatverandering op hun eigen leefomgeving komen tot uiting in bijzondere blauwdrukken waarin aansprekende, poëtische teksten verwerkt zijn. De getoonde werken zijn gemaakt met de Cyanotype blauwdruktechniek. Dit is een oude fototechniek uit 1842 die bekend werd doordat botanicus Anna Atkins daarmee haar plantencollectie vastlegde.

Jacolien de Jong en Suzanne van Leendert
exposeren 26 augustus – 30 september 2022
in ZIMIHC Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Zimihc Theater Zuilen bevindt zich in het Vorstelijk Complex, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
Open: maandag tm vrijdag 10.00-16.00 uur en op avonden en in weekenden tijdens voorstellingen en evenementen . Check de agenda van Zimihc voor tijden, voorstellingen en evenementen. Of bel om een afspraak te maken voor een bezoek.
Op afspraak kunt u de expositie ook bezoeken met Suzanne (06 29154414) en Jacolien (tel 06 10150106)

Meer informatie over de kunstenaars:
www.jacoliendejong.kunstinzicht.nl Suzanne van Leendert: www.uandeyemedia.nl

Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur is mede mogelijk gemaakt door een Impulssubsidie van de Gemeente Utrecht.
Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong kunstenaar
artist in residence
Slot Zuylen
Poetisch Herbarium
Jacolien de Jong Utrecht (2)
Jacolien de Jong, We are nature, mensfiguur ''mijn nieuwe vriend'' opgebouwd uit plantaardig materiaal uit mijn herbarium. Atelier Mgr van de weteringstraat 13 A Utrecht , Atelierroute Utrecht 2020.
Jacolien de Jong Utrecht (3)

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
In de zomer van 2021 werkt Jacolien samen met dichter Suzanne van Leendert als artist in residence in de tuin van Slot Zuylen.Jacolien maakt nieuw werk met materiaal uit de tuin en blauwdrukken geinspireerd door Belle van Zuylen. Naast haar vrije kunstenaarschap geeft zij workshops Cyanotype printen op haar atelier.

Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

 • Schilderkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Stuur een bericht naar Jacolien de Jong